4 Haziran 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Vekili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki heyet ile Uluslararası Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve beraberlerindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Ankara/10.30/11.30/15.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Hayalimdeki Çerçeve ve Yeşil Kamera" konulu serginin açılışına katılacak. Etkinlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da yer alacak. Çiçek, Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (TBMM/10.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cezayir'de. Fas ziyaretini tamamlayarak Cezayir'e geçecek Başbakan Erdoğan, Başbakan Abdulmalik Selal tarafından törenle karşılanacak. Erdoğan Selal ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapacak. Erdoğan, Şehitler Abidesi'ni ziyaret edecek, Türkiye Cezayir İşadamları Forumu'na hitap edecek. Millet Konseyi Başkanı ile görüşecek Erdoğan, Sellal tarafından onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak. (Fas/Cezayir) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine bakanlar Mehdi Eker, Zafer Çağlayan ve Binali Yıldırım da eşlik ediyor.

4- Başbakan Vekili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin Başbakanlık Yeni Bina'da basın toplantısı yapacak. (Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP, MHP ve BDP'nin TBMM grupları toplanacak. (TBMM/13.30/10.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-YASAMA-YÜRÜTME-SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Amerikan-Türk Konseyi tarafından düzenlenen "32. Yıllık ABD-Türkiye İlişkileri konulu" konferansın kapanış akşam yemeğine katılacak. (Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Kütüphane Toplantı Salonu'nda, Kadın Şairler Şiir Dinletisi'ne katılacak. (Ankara/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencileri, Uluslararası Yatırımcılar Derneği heyetini kabul edecek, Finlandiya Savunma Kuvvetleri Günü resepsiyonuna katılacak ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının düzenlediği akşam yemeğinin onur konuğu olacak. (Ankara/12.30/13.45/19.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali” kapsamında Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul edecek. (Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Özel Gala Programı'na katılacak. (İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Öğretmen İstihdam Projeksiyonları Stratejileri ve Sistemlerinin Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış toplantısına katılacak. (Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM Genel Kurulu'nda, 5 yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarının görüşmelerine devam edilecek. (TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu'na katılacak, valiliği ziyaret edecek. (Ordu/09.45/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Okyanus Engelliler Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği birlik ve beraberlik yemeğine katılacak. (Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye ve Irak'taki gelişmeler takip ediliyor. (Şam/Halep/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- NATO savunma bakanlarının 2 gün sürecek toplantısında siber savunma, askeri kapasiteler ve Afganistan görüşülecek. (Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Muş Alpaslan Üniversitesi Senatosu ile toplantı yapacak, akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelecek. (Muş/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen gençleri kabul edecek. (Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-SPOR

1- Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) çeyrek final maçları oynanacak. (Paris) (Fotoğraflı)

2- 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası hazırlıklarına Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde başlayacak. (Düzce/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber