Bahçeli: Herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'na sahip çıkan vatandaşlarla bölücü militanlarının aynı kefeye konamayacağını belirterek, "PKK sempatizanlarının, marjinal sol örgütlerin, kalabalıkları kendi menfaatlerine çevirmek için olağanüstü gayret gösterdikleri aşikardır. Milli varlığımız ormanları yakan, yeşili kapatan, çevreyi kirleten, insan ve doğa sevgisinden zerre kadar nasibini almamış terör gruplarının Gezi Parkı'na sahip çıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. Çevreyi yakıp yıkanları, etrafa zehir saçanları ve her neviden şiddet taraflarını buradan kınıyor, herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum" dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin hiçbir mensubunun olayların içinde yer almayacağını ifade ederek, "Bunun aksine hareket eden kim olursa olsun, aramızda ve yanımızda bulunamayacaktır. Bizim için AKP'nin devrileceği, görevden alınacağı tek yer, sandıktır. Bunu yapacak olan Türk milletinin kutlu iradesidir. Sokakların sisinden ve kontrolsüzlüğünden sonuç çıkmaz. Çıksa da kimsenin hayrına olmaz ve yanına kar kalmaz, kalmayacaktır. Biz bu nedenle gözümüzü sokaklara değil siyasetin er meydanına çevirdik" dedi.

“ORADA YER ALMAYACAĞIZ”

Parti olarak Taksim'de olayların kıyısında köşesinde olmamız dahi söz konusu değildir. Biz yangından mal kaçırmak için köşe başında saklanan çapsızlıkta olmayız olmayacağız. Bugünkü toplumsal gerginlikten oldukça muzdaribiz gelişmelerden kaygılıyız.

Türk milletini üzecek hiçbir tertip ve komplonun safında yer almayız almayacağız. Neden MHP yok diyenlere sanal alemde bizi eleştirenlere gözümüzde gönlümüzde kapımız kapalıdır. Kapalı duracaktır. Biz vatan mücadelesi verirken 4-5 ağaç gölgesine yatanlar acaba neredeydi?

Ağacın derdine düşenler konu vatan toprakları okunca hangi caddelerde boy gösteriyorlardı? MHP'nin hiçbir mensubu olayların içinde yer almayacaktır. Bunu aksine hareket eden kim olursa olsun aramızda ve yanımızda bulunamayacaktır.

“AKP'NİN DEVRİLECEĞİ TEK YER SANDIKTIR”

Bizim için AKP'nin devrileceği tek yer sandıktır. Sokakların sisinden ve kontrolsüzlüğünden sonuç çıkmaz çıksa da kimsenin yanına kar kalmaz. Biz bu nedenle bakışımızı sokaklara değil siyasetin er meydanına çevirdik. Başbakan'ın otoriter mizacından rahatsız olanlar mutlaka meşruluğun yolundan ayrılmamalıdır. Biz AKP'nin üstesinden geliriz Başbakan'a yaptıklarının hesabını sorarız. Doğrudur AKP tıpkı nazileri aratmayacak derecede gaz odaları kurmaktadır. Doğrudur AKP herkesin özeline burnunu sokmaktadır. Ne olursa olsun Çare demokrasidir. Gaz altında kalınsa da gaza gelinmemelidir.

“BU DİL ÇOK TEHLİKELİDİR”

Başbakan'ın bir basın mensubuyla polemiğe girerek “yüzde 50'yi, zor tutuyorum” demesi talihsizlik ve büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Sayın başbakan sen kimsin ve kimi tehdit ediyorsun. Kendi partinin başkanı gibi sen de Taksim'deki itirazları bir kaşık suda boğmayı mı düşünüyorsun. Kara gömleklilerini ve bindirilmiş kıtalarını nerede konuşlandırdın. Türkiye'den kaçtığın gün ülkenin iç savaşa girmesine sağlayacaksın. Bu dil çok tehlikelidir. Başbakan'ın siyaset tasarımı kazaya uğramış ve çökmüştür.

“İSTANBULLULARIN ONAYI OLMADAN AVM YAPILAMAZ”

İstanbullu kardeşlerimin onayı olmadan Taksim'de AVM yapılamaz, Topçu kışlası inşa edilemez ve AKM yıkılamaz. Taksim'den Tahrir çıkarmaya yönelerek Türk Baharı için ayin yapan yabancı mihrakların ekmeğine yağ sürerek hiçbir sonucu elde edemeyiz. Taksim gezi parkındaki gelişmelerin ikinci boyutu ise yılların birikmiş tepkisidir. Bu zihniyetin iki ayyaş sözü kurşun gibi herkesi vurmuştur. İçki içen herkes alkoliktir sözü bomba etkisi yapmıştır. Kindar nesil temennisi herkesi endişelenmiştir.

TENCERE TAVA CEVABI

Tencere tavalar ellere alınmış, ışıklar yanıp söndürülmüş, caddeler doldurmuş olaylar mesafe almıştır Başbakan'ın tencere tava hep aynı hava sözleri ile 10,5 yıldır baskı atında kalan kardeşlerimizle dalga geçmiştir. Biz de Başbakan'a diyoruz ki, Tencere dibin kara seninki herkesten kara…

AYRINTILAR GELİYOR...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber