Zorbey davasında karar açıklandı

Aydın'da, polisin tabancasından çıkan kurşunlarla yaşamını yitiren Mahir Zorbey Demirkaya davası sonuçlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zorbey davasında karar açıklandı

Aydın'da, polisin tabancasından çıkan kurşunlarla yaşamını yitiren Mahir Zorbey Demirkaya davası sonuçlandı. Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık polis memuru M.S., 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bilindiği gibi; Tunceli'deki birliğinde vatani görevini yaparken izinli geldiği Aydın'da kız arkadaşının ailesinin şikayetiyle 4 Mart 2012'de gözaltına alınan ve izin sonrası birliğine dönmediği için asker kaçağı olduğu ortaya çıkan Mahir Zorbey Demirkaya, Adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Demirkaya, cezaevine götürüldüğü sırada gözetiminden kaçtığı polis memuru M.S.'nin tabancasından çıktığı belirlenen kurşunla başından vurularak yaşamını yitirmişti.

Tutuklanan polis M.S. hakkında 'Olası kast ile adam öldürmek' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. M.S., geçen yıl Mayıs ayında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya Mahir Zorbey Demirkaya'nın kardeşleri Ulaş Demirkaya ve Hürkan Demirkaya ile avukat Mehmet Bülent Tokçuoğlu, sanık polis memuru M.S. ve avukatı Ergüven Yakan, Savaş Akçöltekin katıldı.

Davanın savcısı ve bir önceki duruşmaya raporlu olduğu için katılamayan Ragıp Ali Metin de son duruşmaya katıldı.

Aydın Cumhuriyet Savcısı Ragıp Ali Metin, daha önce verdiği mütalaasını yineledi. Savcı Metin, sanığın, görevi kötüye kullanma suçundan beraatine, maktulü kastın aşılması suçu ile vurduğu için

müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahir Zorbey Demirkaya'nın avukatı Mehmet Bülent Tokçuoğlu da sanık polis memurunun en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanık polis memuru M.S.'nin avukatı Ergüven Yakan ise beraat talebini yineledi.

TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERME

Yapılan konuşmaların ardından mahkeme heyeti karar vermek için duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 30 dakika aradan sonra duruşma tekrar başladı. Mahkeme heyetinin oybirliği ile aldığı kararı okuyan Hakim Mustafa Mutlu, olayın olası kasıt veya kastın aşılması olmadığına hükmettikleri ve taksirle ölüme sebebiyet verme olarak değerlendirildiğini belirterek, "Taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan sanığın 4 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, kastın aşılmadığı kanaatine varılarak cezanın 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına dönüştürülmesine, paraya çevrilmemesine, sanığın tutuklanmasına gerek olmadığına temyiz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir" dedi.

UMARIM YANLIŞ HESAP ANKARA'DAN DÖNER

Karar üzerine Mahir Zorbey Demirkaya'nın kardeşi Ulaş Demirkaya adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Adalete güvencimiz tükenmiş durumda. Bundan sonra başka mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hakkımızı arayacağız. Bu saatten sonra söylenecek bir şey yok. Alışagelmiş bir durum Türkiye'de insanların haklarının yenilmesi" diye konuştu.

Avukat Mehmet Bülent Tokçuoğlu ise, karardan kimsenin memnun olmadığını anlatarak şunları söyledi: "Sanık vekilleri de böyle kurtarılacak bir cezayla karşılaşacaklarını beklemiyordu. Biz en az 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılacağını düşünüyorduk. Umarım yanlış hesap Ankara'dan döner."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber