Japonlar, Türk yemeklerini öğrendi

JAPONYA Tokyo Türk Kültür Merkezi öğrencileri, aşçılarıyla ünlü Bolu'nun Mengen İlçesi'ne gelerek Türk yemeklerini öğrenmeye çalıştı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Japonlar, Türk yemeklerini öğrendi

Tokyo Türk Kültür Merkezi'nde eğitim gören 17 kadın öğrenci, Türkiye gezisine çıktı. Tokyo'daki eğitim merkezinde Türk kültürünü öğrenen, Türkçe, el işleri, ebru, yemek dersleri eğitimleri alan kadınlar, kitaplarda okudukları Mengen'i merak ederek, gezi programının içerisine aşçılar diyarını da koydu. Bugün Mengen'e gelen Japon kadınlar, Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Meslek Lisesi'nin mutfağında aşçılardan yemek yapmayı öğrendi. Aşçılar, tezgahın etrafında toplanan Japon konuklarına Mengen pilavı, avcı böreği ve hamur işi olan hoşmerim yapmayı öğretti. Japon kadınlar aldıkları notların ardından yemekleri yapıp, aşçılara yemeklerle ilgili sorular sordu.

Tokyo'daki eğitim merkezinde Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Birsel Han amaçlarının Türk kültürünü Japonlara tanıtmak olduğunu belirtti.

Japonya'da bir Türkle evlenen, eğitim merkezinde görevli Türkçe öğretmeni Mariko Altıntaş ise "Japon öğrencilerimiz kitaplardan aşçılarıyla ünlü Mengen'i biliyorlar ve buraya gelmek istediler. Biz orada kendilerine Türk yemeklerini de öğretiyoruz. Burada da bir günlük uygulamalı eğitim alıyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber