Uşak'ta organ bağışı

Uşak'ta bir süredir rahatsızlığı olduğu bildirilen ve önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Nazif Özatan'ın (50) organları ailesi tarafından bağışlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta organ bağışı

Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, önceki gün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen 3 çocuk babası Nazif Özatan'ın iç organlarının ailesi tarafından bağışlandığını bildirdi. Özatan'ın bir süredir Uşak Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi'nde tedavi gördüğünü de bildirdi. Ailenin bağış kararı vermesinden sonra Ege Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçtiklerini de kaydeden Dr. Aydın, beyin ölümü gerçekleşen Özatan'ın 2 böbreği, karaciğeri ve kornealarının alındığını bildirdi. Bağışlanan organları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen üç kişilik ekibin aldığını da belirten Dr. Zafer Aydın, "Ege Üniversitesi'nden gelen ekip gece yarısı hastaneye gelerek organları aldı. Organlar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde belirlenen hastalara nakledilecek. Diğer organlar için bir talep olmadı" dedi.

Nazif Özatan'ın ailesi bağışla ilgili gazetecilere açıklama yapmak istemezken cenazesi bugün memleketi Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber