Şanlıurfalı öğrenciler Gelibolu'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, 81 vilayetten ortaöğretim öğrencilerinin; Çanakkale Destanı'nın önemini kavramalarına ve milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla, Gelibolu gezilerine başladıklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfalı öğrenciler Gelibolu'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 81 vilayetten ortaöğretim öğrencilerinin; Çanakkale Destanı'nın önemini kavramalarına ve milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla, Gelibolu gezilerine başladıklarını açıkladı. Bu kapsamda Şanlıurfa'dan gelen öğrenciler, Gelibolu'da kurulan kamp alanında ağırlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, öğrencileri bu iş için özel kurulan kampta ağırlayacağını belirten Bakan Veysel Eroğlu, 81 vilayetin valiliğine yazı yazarak, geziye katılacak öğrencilerin bildirilmesini istediklerini kaydetti.

ÇADIRKENT KURULDU

"Gelibolu Öğrenci Gezileri"ne iştirak eden Şanlıurfalı 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin, öğretmenleriyle birlikte Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kocadere Çadırlı Kamp Alanı'nda misafir edildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze, savaş alanlarının görevli personel eşliğinde gezdirildiğini aktardı. Eroğlu, bu maksatla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü'nce Eceabat ilçesinde 600 kişi kapasiteli çadırkent kurulduğunu bildirdi.

İLK ETAPTA 4 BİN ÖĞRENCİ

Gezilere iştirak edenlerin yol, iaşe ve zaruri ihtiyaçlarının Bakanlık tarafından karşılandığını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk grubun 27 Mayıs'ta Gelibolu'ya geldiği organizasyon kapsamında, 81 vilayetten 4 bin civarında öğrencinin alanı ziyaret edeceğini söyledi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber