Meclisin bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak.

Bu hafta 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacak TBMM Genel Kurulu'nda denetim konuları görüşülmeyecek. Daha önce görüşülmeye başlanan ve 26 maddesi kabul edilen kalkınma ajansları kurulmasına ilişkin yasa tasarısına, 24 Ocak Salı günü devam edilecek. 32 maddeden oluşan tasarı, GAP'ın kaldırılarak, yerine kalkınma ajansları kurulmasını öngörüyor.

Sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısının ise 26 Ocak Perşembe günü görüşülmesi planlanıyor. 31 Mart 2005 tarihine kadar ödenmemiş prim borçlarının 60 ayda tahsil edilmesini öngören tasarıya göre, 5 yıl ve daha uzun süreli prim borcu bulunanlara, yapılandırmadan faydalanabilmeleri için önce bildirim yapılacak; bu borçların ödenmemesi halinde sigortalılık durdurulacak. Prim borcu 100 bin YTL üzerinde olanlar ile bu rakamın altında olanların borçları ayrı ayrı hesaplanacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 25 Ocak Çarşamba günü AK Parti Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu'nun, Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifini görüşecek.

AB Uyum Komisyonu, görüşmeleri yarım kalan Pasaport Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısı ile Hava İş Kanunu Tasarısı'nı, 26 Ocak Perşembe günü ele alacak.

Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'de meydana gelen olaylar için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 24 Ocak Salı ve 25 Ocak Çarşamba günü toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak raporuna son şeklini verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber