Ön ödemeli sayaç kullanması gereken kamu kurumlarının doğalgazda fatura ödememe inadı yönetmelik değiştirtti

Haber Giriş : 16 Aralık 2003 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ön ödemeli sayaç kullanmasi gereken kamu kurumlarinin dogalgazda fatura ödememe inadi yönetmelik degistirtti

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK) geçtigimiz günlerde bir duyuru yaparak, "Dogalgaz Piyasasi Dagitim ve Müsteri Hizmetleri Yönetmeligi'nin 3. Maddesi'ni yürürlükten kaldirdigini" açikladi. Bu aslinda "Ben kamu kurumlari ile basa çikamadim" demenin baska bir yolu idi. Çünkü 2 Kasim 2002 tarihinde çikan yönetmelige göre Türkiye genelinde dogalgaz kullanan kamu kurumlarinin bir yil içinde ön ödemeli sayaca geçmesi gerekiyordu.

Yani 2 Kasim 2003 gününe gelindiginde tüm kamu kurumlarinin "parasini verip, dogalgazi satin almasi" gerekirdi. Ancak evdeki hesap çarsiya uymadi. Kamu kurumlari sayaçlarini ön ödemeli sistemlerle degistirmek bir yana mevut borçlarini bile ödemiyorlardi. Istanbul'daki durum ne diye arastirdik. EPDK'nin yönetmeliginin ardindan sayacini söktürüp ön ödemeli sisteme geçen var miydi? Tabii en saglikli kaynak olarak IGDAS'a basvurduk.

ISTANBUL'DA GEÇIS YOK
Kurumun verilerine göre toplam 2 milyar metreküplük tüketimin 72 milyonluk bölümü kamu kurumlarina ait. Istanbul'da dogalgaz abonesi olan kamu kurumu sayisi 2200. Ön ödemeli sisteme geçen abone sayisi ise 0.

Bu kurumlarin IGDAS'a olan toplam borçlarinin tutari 4 trilyon lira. Ancak IGDAS yetkilileri bu rakama sükrediyorlar.

Çünkü 2003 basinda söz konusu rakam 14 trilyon liraymis. Kurum bu yil uyarilarini siklastirinca 10 trilyona yakin bir para tahsil etmis. Sözün özü, kamu kurumlarinin gözünü yönetmelik bile korkutmamis!

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber