Toplum gönüllülerinden örnek davranış

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nazilli örgütlenmesi, 2005 yılından bu yana yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplum gönüllülerinden örnek davranış

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ve Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerinin oluşturduğu Nazilli TOG, gençlerle birlikte sosyal projelere imza atıyor. Pirlibey İlköğretim Okulu'nun eğitim standartlarını yükseltmek hedefiyle yola çıkan gençler okulun iç-dış cephesi ile tuvaletlerini boyayan ve eksiklerini gideren gençler yemekhanenin sağlıksız durumuna da el attı. Yemekhaneyi boyayan gençler binanın zemine seramik döşeyerek öğrencilerin eğitim şartlarını iyileştirdi.

Nazilli civarında ki birkaç okulu gezdiklerini ve yardıma ihtiyacı en fazla Pirlibey İlkokulu olduğunu gözlemlediklerini belirten Nazilli TOG gönüllülerinden Ali Sarpın; "Yaklaşık bir aylık bir hazırlık sürecine girerek projemizi gerçekleştirmek için yerelden kaynak arayışlarına girdik. Bizler de öğrenci olduğumuz için elimizdeki imkanlar kısıtlıydı ancak kendimize kaynak yaratmak amacıyla Üniversiteli arkadaşlarımıza yönelik bir parti düzenleyerek

gelirin tamamını projeye aktardık. Öncelikle partimize katılan ya da katılmasa da destek olmak amacıyla bilet alan herkese, arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle bu projemizi gerçekleştirdik. Okulda 3 gün boyunca 30 arkadaşımızla birlikte yoğun bir Tempo içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük ve başarı ile sona erdirdik. Yarın bizlerin okuduğu sıralara gelecek olan arkadaşlarımıza güzel ortamlarda okuyabilmeleri için yardımcı olduk. İnşallah onlarda ileride TOG ile tanışıp başkalarına yardımcı olurlar ve imkansızlıklar paylaşımlarla çözülür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber