Tatvan'da 'çocuk gelinler' konulu çadır açılacak

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediye bünyesinde faaliyet yürüten Mizgin Kadın Danışmanlık Merkezi tarafından "Çocuk Gelinler" konulu çadır açma çalışmalarına başlanacağını açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tatvan'da 'çocuk gelinler' konulu çadır açılacak

Mahallerde açılacak çadırlarda çocuk yaşta yapılan evlilikler ile ilgili konuları seminerler, film gösterileri ve müzikal etkinliklerle anlatacaklar.

Mizgin Kadın Danışmanlık Merkezi çalışanları mahallerde açılacak çadırların, çocuk yaşta evlendirilen kızların yaşadıkları sorunlara eğilerek bu kültürün sonlandırılması için mahalle ve köylerde çadır çalışması yapacaklarını aktardılar. Merkezde çalışma yürüten Sosyolog Derya Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede çocuk yaşta evlilik oranının yüksek olduğunu hatırlatarak, mahallerde kuracakları çadırlarda ailelere bu konunun önemini kavratmayı hedeflediklerini belirtti.

Demir, "Mahalle ve köylerde yapacağımız çadır çalışması bölgemizde kanayan bir yara olan çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek ve bu sorunu toplumun gündemine oturmak olacaktır. 7 Haziran 2013 Cuma günü Tatvan'daki Fuar Mahallesi'nde startı verilecek çadır çalışmaları yaz boyunca devam edecek. Çalışmalarımızda seminerler, söyleşiler, film gösterileri ve müzik dinletileri yapılacak. Bu çalışmamız aynı zamanda mahalle ve köylerdeki kadınlarla buluşmayı hedefliyor" dedi.

Demir, ilk etapta çadır kurulacak mahallelerin Fuar Mahallesi, Sosyal Mahallesi ile Esentepe Mahallesi ve köylerin ise Benekli Köyü, Kıyıdüzü Köyü, Alacabük Köyü olacağını söyledi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber