Kırıkkale'de polis adaylarına coşkulu mezuniyet töreni

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan (PMYO) mezun olan 380 polis adayı, düzenlenen törenle diplomalarını aldı, yemin etti. Polis adayları, ardından şapkalarını havaya fırlatıp sevinç yaşadı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırıkkale'de polis adaylarına coşkulu mezuniyet töreni

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan (PMYO) mezun olan 380 polis adayı, düzenlenen törenle diplomalarını aldı, yemin etti. Polis adayları, ardından şapkalarını havaya fırlatıp sevinç yaşadı.

Sevinç ve gururun hakim olduğu törende aileler duygu dolu anlar yaşadı. Tören sonunda aileleriyle kucaklaşan polis memurları, tayin sonrası görev yapacakları illere gidecekler. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Bugün annelerin onur günü, bugün kahraman polis, teşkilatımızın; yeni neferlerin coşacağı gurur günü. Hayırlı olsun. Bugünden itibaren yeni polislerimiz ülkemizin değişik yerlerine giderek görevlerine başlayacak. Büyük bir heyecan ile memur statüsüne girecekler. Hem de ülkemizin en güzide kuruluşlarından biri olan Emniyet teşkilatının bir mensubu oldular. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Yeni polislerimize emek verenleri heyecanla bekleyen velilerini de kutluyorum. Polislik herkese nasip olmaz, başarılar diliyorum. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için buradayız. Bu hizmetler şüphesiz ki devletimizin, hükümetimizin siyasilerimizin, belediyelerimizin ve siz değerli halkımızın teveccühü ile hayat bulmaktadır" dedi.

PMYO Müdürü Yakup Şahan ise polis teşkilatına katılmak için yorucu bir eğitim sürecinden geçerek başarıya ulaşan yeni polislere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizin farkınız, burada aldığınız vizyon, nitelik ve kalite, mesleğinizi icra ederken hizmet ettiğiniz vatandaşlarca görülecek ve değerlendirilecektir. Bugünden başlayarak yurt sathına dağılıp hizmet vermeye başlayacaksınız. Resmi ve sivil olarak yapacağınız görevlerde teşkilatımızın, milletimizin ve devletimizin vitrini olduğunuzu asla unutmayınız" dedi.

Mezunlar arasında dönem birincisi Şeref Yıldırım yaş kütüğüne plaket çaktı. PMYO'da ilk 3 dereceye girenlerin ödüllerinin Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Barosu Başkan Yardımcısı Şamil Özdemir ve Emniyet Müdürü Kadri Kartal verdi. Resmi geçit töreniyle birlikte mezunlar şapkalarını havaya fırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber