23/01/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 06:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına, saat 18.00'de de AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara'da saat 18.30'da, Ressam Nüzhet İslimyeli anısına hazırlanan 'Renkli Dünyam' isimli sergisinin açılışını yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şikayeti üzerine saat 11.00'de Ankara Basın Savcısı'na ifade verecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile AB Genel Sekreteri Büyükelçi M. Oğuz Demiralp, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Richard Bandera tarafından Ankara'da saat 18.30'da basın açıklaması yapılacak.
- ABD-Türkiye Ticaret ve Yatırım Çerçeve Anlaşması Konsey toplantısı yapılacak.
- ATO Başkanı Sinan Aygün, saat 10.30'da 'Bir Dünya Markası Oluşturmak ve Ona Liderlik Etmek' konulu konferansa katılacak.
- KESK üyeleri, saat 11.00'de İçişleri Bakanlığı önünde eylem yapacak.
- Uluslararası Yaşlanma Enstitüsü Hacettepe Üniversitesi Geriatrik Bilimler Araştırma Merkezi tarafından saat 09.00'da "Geriatri ve Gerontoloji Kursu" açılacak.
- Eğitim-Sen'in 11. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara'da saat 19.00'da bir kokteyl verilecek.
- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saat 11.00'de Narkotik Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Tarihi 15 Aralık 2005 parlamento seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından ülkedeki gruplar, koalisyon hükümeti için çalışmalarını sürdürüyor. Zor geçmesi beklenen pazarlıkların haftalarca, hatta aylarca sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Filistin'de seçime doğru
- Filistinliler 25 Ocak'taki parlamento seçimlerine hazırlanıyor.

Rusya soğuklara teslim
- Rusya'da etkili olan dondurucu soğuklar hayatı felç etti. Soğukların Avrupa Kıtası'nı ve özellikle Litvanya ile Türkiye'yi etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.

Rusya ile Gürcistan arasındaki doğalgaz krizi
- Rusya-Kafkasya Doğalgaz Boru Hattı'nın Rus topraklarında yer alan kısmının bombalanması sonucu, Rus doğalgazının Gürcistan ve Gürcistan üzerinden Ermenistan'a naklinin tümüyle kesilmesinin ardından Gürcistan'da yaşanan enerji krizi sürüyor.

Saad Hariri'nin ABD gezisi başlıyor
- Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu Saad Hariri 1 haftalık ziyareti çerçevesinde ABD'li üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, saat 11.00'de Beylerbeyi'ndeki tesislerinde, görev dağılımı yapacağı bir toplantı gerçekleştirecek.
- Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda Kayseri Erciyesspor'la oynayacağı maç için saat 14.45'te özel bir uçakla Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Kayseri'ye gidecek.
- Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 14.00'te bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, TSYD'nin Ankara'daki merkezinde haftanın hakem notlarını açıklayacağı bir basın toplantası düzenleyecek.
- Fortis Türkiye Kupası'nda Giresunspor ile karşılaşacak olan Galatasaray ve Samsunspor'la karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, bu müsabakaların hazırlıklarını gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber