Denizli'nin kültür elçileri, Bingöl'de

Denizli Eğitim Gönüllüleri ile Gülderen Eğitimciler Derneği işbirliği ile yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Gönüllü Kültür Elçileri, Bingöl-Denizli Projesi' kapsamında Bingöl kent merkezinde Denizli'nin tanıtımı yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizli'nin kültür elçileri, Bingöl'de

Denizli Eğitim Gönüllüleri ile Gülderen Eğitimciler Derneği işbirliği ile yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Gönüllü Kültür Elçileri, Bingöl-Denizli Projesi' kapsamında Bingöl kent merkezinde Denizli'nin tanıtımı yapılacak.

Kalbin AVM önünde açılacak stantta Denizli'ye ait yöresel helva ve leblebi ikram edilecek, yerel kültürel ürünler sergilenecek ve resim sergisi düzenlenecek.

Denizli ve Bingöl'deki gençlerin birbirlerini tanıyarak ortak aktiviteler düzenlenmesini içeren projede daha önce Bingöllü 45 genç Denizli'de 'Bingöl Günleri' düzenlemişti. Projenin Bingöl ayağında ise Denizli'den 45 genç katılacak. Gençler burada kendi illerini tanıtmanın yanında birlikte ortak aktivite yapacak, kentin önemli mekanlarını gezme fırsatı bulacak.

Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Aydın Karaca, projenin iki farklı bölgedeki gençlerin birbirlerini tanımalarına ve kalıcı dostluklar oluşturmalarına vesile olacağını ifade etti. Karaca, "Projemiz, ülkemizin çok farklı bölgelerindeki iki şehir olan Bingöl ve Denizli'deki 90 gencin yaşadıkları şehrin kültürel ve tarihi zenginliklerini seminerler, eğitimler ve eğitsel geziler vasıtasıyla daha derinlemesine tanıyıp irdelemelerini, bu eğitimler sonunda kendi şehirleri için gönüllü birer kültür elçisi olmalarını amaçlamaktadır. Bingöl'den gelen 45 gencimizi ilimizde misafir ettik, ilimizi tanıttık. Birlikte ortak etkinlikler düzenledik. Biz de buradaki faaliyetin benzerini bu hafta Bingöl'de yapacağız. Bingöl'de hem şehrimizi hem de şehrimizin ürünlerini tanıtmak istiyoruz. Bu tanıtım gününün hem Denizli açısından hem de ülkemiz açısından büyük faydası olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür eder, değerli Bingöllüleri standımıza bekleriz" dedi.

Denizli'ye ait yöresel ürünlerin sergileneceği stant Kalbin AVM önünde 10 Haziran günü Cuma namazından sonra ziyaretçilerine açık olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber