Köylülerin su çilesi

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nin Göçmezler Köyü'nde susuzluk çeken köylüler, köye 500 metre uzaklıktaki çeşmeden, eşek, el arabası ve sırtlarında taşıyarak sorunlarını gidermeye çalışıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylülerin su çilesi

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nin Göçmezler Köyü'nde susuzluk çeken köylüler, köye 500 metre uzaklıktaki çeşmeden, eşek, el arabası ve sırtlarında taşıyarak sorunlarını gidermeye çalışıyor.

Kovancılar İlçesi'ne 30 kilometre mesafede bulunan ve 8 Mart 2010'da meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 3 kişinin öldüğü ve bazı evleri hasar gördüğü Göçmezler Köyü'nde su sıkıntısı yaşanıyor. Köylüler susuzluk nedeniyle köylerinden göç edenlerin olduğunu ve nüfusun 200'e kadar düştüğünü belirtti.

Evlerde suları bulunmayan köylüler, yaklaşık 500 metre mesafedeki ve yetersiz akan çeşmeden su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bidonlara doldurdukları suları eşek, el arabası ve sırtlarında taşıyan köylüler, artık bu sorunun çözülmesini istiyor.

Göçmezler Köyü Muhtarı Mehmet Özdemir, köylerinin en büyük sorununun su sorunu olduğunu belirterek, "Su sorunumuzun çözülmesi için ilgili birimleri defalarca dilekçelerle başvurdum ama henüz bir cevap alamadım" dedi.

Köylülerden Ali Özdemir, su taşımak için eşek aldığını belirterek, "Ciddi olarak su sorunu yaşıyoruz. Köyde sadece bir çeşmemiz var, o da kurumak üzere, eşeklerle su taşıyoruz. Milletler artık uzaya gidiyor, biz eşeklerle su taşıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber