85'lik nine eylemin maskotu oldu

CHP Antalya Kadın Kolları Gezi Parkı'nın mevcut haliyle korunması için düzenlenen eylemlere destek vermek için yürüyüş düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
85'lik nine eylemin maskotu oldu

CHP Antalya Kadın Kolları Gezi Parkı'nın mevcut haliyle korunması için düzenlenen eylemlere destek vermek için yürüyüş düzenledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte grubun önünde yürüyen 85 yaşındaki Emine nine ilgi odağı oldu.

CHP Antalya Kadın Kolları üyeleri Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla bugün yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 500 kadının katıldığı yürüyüş, saat 18.00 sıralarında Büyükşehir Belediyesi önünde başladı. Tencere ve tavaları birbirine vuran ve düdük çalarak yürüyüşe geçen grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar geldi. Gruba yürüyüşü sırasında araçlar kornalarıyla, kafeteryalarda oturan yerli ve yabancı turistler de alkışlarıyla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önüne gelen grup adına açıklama yapan CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, konuşmasına Türkiye'nin dört bir yanında demokrasi diyen, özgürlük diyen kadınlara selam vererek başladı. Türkiye'de görüşü, inancı ne olursa olsun tüm yurttaşların ortak bir hedefi olduğunu anlatan Yeğen, "Türkiye'yi 10 senedir yöneten AKP, sözde değil özde demokrasiye inansaydı kendi insanlarına baskı uygulamak yerine çok sesliliği kabul etseydi, bütün yaşama biçimlerine saldırmak yerine hepsinin haklarını korusaydı, kendi vatandaşlarına çapulcu, ayyaş demek yerine herkesi kucaklasaydı, özeleştiri yapsaydı, seçim barajını düşürseydi, seçim sistemini değiştirseydi adli yargılanma hakkını tanısaydı Türkiye'de bu olaylar yaşanmazdı" dedi.

EN YAŞLI EYLEMCİ

Kadınların Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı yürüyüşün maskotu 85 yaşındaki Emine nine oldu. Yakınlarıyla birlikte elinde bayrak grubun en önünde yürüyen Emine nine, gruba alkışlarla destek olan vatandaşların da ilgi odağı oldu. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş parkurunu başladığı gibi en önde tamamlayan Emine nine, Atatürk heykeli önüne gelen grubun basın açıklamasını ise oturarak takip etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber