İstanbul'da, rezervasyon iptalleri yüzde 10'u geçti

Fikret Yıldız, "Türkiye’nin en büyük turizm şehri İstanbul'da, sadece şu ana kadar yaşanan rezervasyon iptalleri yüzde 10'u geçti." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, bir haftadır devam eden olayların ülke ekonomisine ve turizmine önemli oranda zarar verdiğini belirterek, "Türkiye'nin en büyük turizm şehri İstanbul'da, sadece şu ana kadar yaşanan rezervasyon iptalleri yüzde 10'u geçti. Uzun vadede yaşanacak iptallerle turizmden elde edilecek milli gelirin tahmini olarak 500 milyon dolar civarında olacağını öngörüyoruz" dedi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve bir süredir pek çok ilde devam eden olaylarla ilgili, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in maddi zararın en az 70 milyon lira olduğunu söylediğini anımsatarak, henüz tespit edilememiş zararlarla bu rakamın en iyimser 100 milyon lira olduğunu öne sürdü.

Bunun, Türkiye'nin bir yıllık yurt dışı tanıtım bütçesine denk geldiğini bildiren Yıldız, maddiyatın dışında, olayların uzun vadede Türkiye'ye vereceği zararın daha büyük olacağını savundu.

Yıldız, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yaşanan yağmalama ve kamu mallarına zarar verme girişimlerinin kamuoyunda rahatsızlık yarattığını, ancak sağduyulu halkın olayların yıkıma dönüşmesine fırsat vermediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin tanıtımına, vizyonuna ve itibarına çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız ve yıllardır hazırlandığımız 2020 Olimpiyat Oyunları başvurumuz, dünya ülkelerinde büyük infial yaratan bu eylemler neticesinde Türkiye adına negatif bir pozisyona girmiş ve kaybedersek en büyük sebebin bu olaylar olacağı kanaati oluşmuştur. Gezi parkının tarihçesini ve bugünkü gayriahlaki pozisyonunu analiz etmeden, safi duygularla olaylara destek veren vatandaşlarımızın da aslında ülkemizin vizyonuna ve büyümesine darbe vurmak isteyenlere bilmeyerek katkı sağladıklarını görmeleri lazım. Türkiye'nin en büyük turizm şehri İstanbul'da, sadece şu ana kadar yaşanan rezervasyon iptalleri yüzde 10'u geçti. Uzun vadede yaşanacak iptallerle turizmden elde edilecek milli gelirin tahmini olarak 500 milyon dolar civarında olacağını öngörüyoruz."

Türkiye'nin, ekonomik büyümesi ve IMF'ye olan borcunu sıfırlamasıyla tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu güçlü bir ülke konumuna geldiğine işaret eden Yıldız, "Hangi görüşten olursak olalım bu ülke hepimizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hepimize sorumluluk düşüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber