Van YYÜ'de zimmete para geçiren mutemet tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) sayman mutemet olarak görev yapan bir kişi, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgilere göre, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü'nde sayman mutemet S.B.'nin görev yaptığı 6 aylık süre içerisinde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla geçtiğimiz Temmuz ayında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, sayman mutemetleri defterinin örneklerini, tahsis edilen ve yatırılan paraları gösteren cari hesap ekstrelerinden oluşan dosyayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek, oluşturulacak uzman bilirkişi heyeti tarafından incelenmesini istedi.

Yapılan inceleme sonucunda uzman bilirkişi heyetinin gerekçeli raporunda, S.B.'nin tahsis ettiği paraları zamanında döner sermaye veznelerine yatırmayarak zimmetinde tuttuğu ve görevden ayrıldıktan sonra da zimmetinde 12 bin 613 YTL kaldığı, daha sonra 6 bin 6 YTL'sini yatırdığı ve halen zimmetinde 6 bin 553 YTL'nin bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine S.B.'nin, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber