Tokat'ta geri dönüşüm istihdama katkı sağlayacak

Tokat'ta 110 kişiye istihdam sağlayacak olan 'Türkeller Metal Geri Dönüşüm' tesisinin temeli törenle atıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tokat'ta geri dönüşüm istihdama katkı sağlayacak

Tokat'ta 110 kişiye istihdam sağlayacak olan 'Türkeller Metal Geri Dönüşüm' tesisinin temeli törenle atıldı.

Tokat Osb'de üç etap halinde yapılacak olan geri dönüş tesisinin 12 milyon TL'lik yatırımla yapılacak olan ilk etabının temeli atıldı. Temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Türkiyeli Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Erdem babalarından miras kalan geri dönüşüm mesleğini geliştirilmeyi ve büyüterek istihdama katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Erdem, üç aşamadan oluşan geri dönüşüm yatırımının birinci aşamasının temeli atılan 'tehlikesiz atık geri yatırım' tesisi olduğunu ifade ederek, "Yatırım tutarı 12 milyon TL ve toplam sabit yatırım ise yaklaşık 30 milyon TL tutarındadır. Bu üç aşamadan oluşan tesisin tam faaliyete girmesi ile birlikte 110 kişiye istihdam sağlanacak. Yaklaşık 4 ay içerisinde tesisin ilk aşamasının tamamlanarak açılışında sizlerle tekrar biraya gelmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ekonomi Bakanı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel, ülke olarak 2023 hedeflerine azimle, kararlıkla yürürken Tokat'ın da bu gelişmede çok etkin rol alarak insanların refahını arttıracak çalışmalar yürütmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Ben bu tesisin sadece bir imalat yapan, istihdam sağlayan bir tesis olarak görmüyorum. Onun ötesinde çok büyük bir hizmeti olacak tesis" diye konuştu.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru konuşmasında Türkiye'nin sıkıntılı günlerinde bu tür güzelliklerin herkesin moralini artırdığını söyledi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Taşkesen ise Tokat'ın istikbalinde önemli yatırımlar yapıldığını ifade ederek, "Ama her şeyden öncede Tokat'ın kendine yaptığı haksızlığı bertaraf edeci yatırımlar. Yavuz bey büyük bir cesaretle 30 milyon TL'lik bir yatırıma başlamış. Biz hep dün tarım, turizm ve turizme dayalı sanayi konuştuk. Ama bugün ki gezilerimizde gördük ki aradan sanayi sıyrılıyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından yapılan duanın ardından kurban kesilerek tesisin temeli atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber