Diyarbakır'da itfaiye hizmet binası açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapınar ilçesinde itfaiye hizmet binası açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da itfaiye hizmet binası açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapınar ilçesinde itfaiye hizmet binası açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayapınar ilçesinde itfaiye hizmet binası yapılan açılış töreniyle hizmete açıldı. Törene, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda kişi katıldı. Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, açılışını yaptıkları tesisin Türkiye'de en donanımlı itfaiye tesisi olduğunu ifade ederek, Diyarbakır'ın son yıllarda büyük bir büyüme yaşadığını kaydetti. Baydemir, "İmar mastır planıyla kentin 100 yıllık ihmal edilmişliğin tamamının kentsel, vizyonel planlaması yapıldı. Arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı, çok yüksek bir yere taşımış olmanın haklı gururunu Diyarbakır halkıyla paylaşıyoruz. Mahabat Bulvarı'nı açtığımızda bölgede tek bir yapı yoktu. Son 4 yıllık zaman dilimi içerisinde muazzam bir hızla büyük bir gelişmeyle kent büyüyor ve gelişiyor. Ama bu büyüme hızı kadar da planlı ve programlı bir gelişmedir. Diyarbakır'da göreve başladığımız dönemde kişi başına düşen yeşil alan oranı 0.5 metrekareydi, bugün bu oran 18.4 metrekareye çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Diyarbakır'da ilk defa sadece itfaiyeye özgü bir binanın açılışını gerçekleştiriyoruz. İtfaiye özgü olmasının nedeni ise, hava, eksi 28 derece olduğu vakit, tankerlerin içerisindeki su donabiliyor. Su donduğunda yangına müdahale eksik veya kusurlu olabilir. Burada bulunan tesisimiz, bütün donanımlarıyla Türkiye'nin en donanımlı tesislerden bir tanesini oluşturuyor. Bu birim açısında her şey yangınları söndürmek içindir. İnsan hayatını korumak, kurtarmak içindir. Daha büyük yangınların söndürülmesi konusunda Demokratik Toplum Kongresi'nin Eşbaşkanı, milletvekilimiz Aysel Tuğluk aramızda. İnşallah büyük yangını da söndürme konusunda halka ve hakka karşı mahcup olmamanın manevi hazzını hep birlikte yaşayacağız" dedi.

"BDP'Lİ BELEDİYELER YOLSUZLUĞA BULAŞMAMIŞ"

Daha sonra konuşan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, BDP'li belediyelerin siyasi iktidarın siyasi baskı altında hizmet ettiğini vurgulayarak, hiçbir BDP'li belediye başkanının hakkında soruşturma açılmadığını söyledi. Tuğluk, "Belediye başkanlarımızın son derece fedakar, özverili bir şekilde, siyasi iktidarın baskılarına, tehditlerine rağmen, onlara direnerek, halkın onlara verdiği oylara layık bir hizmet çalışması yürüttüklerini biliyoruz. Bizim belediye başkanlarımızın hedefleri, halka hizmettir. Biz bu yerlere mevki, makam, koltuk için gelmiyoruz. Halkımızın iyi ve güzel yaşamı için ne gerekiyorsa, doğruluk, açıklık ve hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Belediyelerimiz, siyasi iktidarın baskılarına rağmen bunları başardılar. Siyasi iktidarın belediye başkanlarımızın üzerinde çok ciddi bir gözetleme durumu var. Belediyelerimiz sürekli müfettişlerin denetimi altında. Tüm bunlara rağmen bir tek yolsuzluk dosyası belediyelerimizde yoktur. Diyarbakır, toplumsal barışımızın gerçekleşmesiyle, normalleşmenin yaşanmasıyla birlikte çok fazla atılımlar yapacak bir kent haline gelecektir. Halkımız bilmeli ki, bütün amacımız çabamız, bir toplumsal barışı gerçekleştirme temelindedir. Artık halkımızın da onurlu, özgür yaşama hakkı vardır. Biz siyasiler olarak, mücadele ederek, direnerek, onurlu barışı halkımıza armağan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında itfaiye hizmet binasının açılış töreni gerçekleştirildi. Daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan itfaiye erlerinin gösterisiyle tören son buldu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber