Tütün mamüllerindeki, girdiler açıklandı

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), tütün mamullerinde kullanılan girdileri kamuoyuna açıkladı ve bilim adamlarının denetimine sundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tütün mamüllerindeki, girdiler açıklandı

Dün, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), Gerede Kaymakamlığı ve Gerede Belediyesinin birlikte yaptıkları "Sigaradan bizi koruyun" projesi kapsamında, Gerede'de tütün mamülllerinde kullanılan girdilerin zararlarıyla ilgili bir konferans düzenlendi

TAPDK Bilimsel Kurul Başkanı Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanifi Özbek tarafından verilen konferansa, TAPDK Kurul üyeleri İrfan Dilsiz ve Murat Doğanay da katıldı.

TAPDK Kurul üyesi İrfan Dilsiz yaptığı konuşmada TAPDK'nın tütün mamullerinde kullanılan girdileri kendi web sitesinde ilan ettiğini, kamuoyunun ve bilim adamlarının denetimine sunduğunu ifade etti. Dilsiz ayrıca, tütün mamüllerinde kullanılan girdileri incelemek üzere bir bilimsel kurul oluşturulduğunu, TÜBİTAK'la da konuya ilişkin literatür taraması projesi yürüttüklerini, bu uygulamanın çok az ülkede uygulandığını, Türkiye'nin bu yönüyle ilk örneklik oluşturan ülke olduğuna dikkat çekti.

TAPDK'nın sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber