DPÜ eski Rektörü 16 bin YTL tazminat ödeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından görevden alınan ve hakkında kamu davası açılarak, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 ay ağır hapis cezası verilen DPÜ eski Rektörü İsmail Hakkı Düğer, bazı öğretim elemanlarının açtığı tazminat davaları sonucu yaklaşık 16 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Bazı öğretim elemanlarının, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu DPÜ eski Rektörü Düğer'in, Dr. Zafer Tel ile Yrd. Doç. Dr. Kemal Timur'a tazminat ödemesi kesinleşmiş oldu. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin 2005/12981 esas ve 2055/11948 nolu kararında, davalının itirazının reddi, mahalli mahkemenin verdiği kararın onanması hükmü yer alıyor. Tazminat davasını kazanan Dr. Zafer Tel ve Yrd. Doç. Dr. Kemal Timur, "Bizler üniversitede görevlerimizi çok başarılı bir şekilde yaparken, davalı İsmail Hakkı Düğer, bizleri ve çoğu personeli yok yere mağdur etmiştir. Bu kazandığımız dava haklılığımızın bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Düğer hakkında Kütahya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ceza davasının devam ettiği ve bir sonraki duruşmasının da 15 Mart tarihinde yapılacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber