Sağlık Bakanı Akdağ, gelecek yıl da yardımcı sağlık personeli atamaları devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş : 16 Aralık 2003 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdağ, gelecek yıl da yardımcı sağlık personeli atamaları devam edeceğini söyledi.

Akdağ, Türkiye Fizyoterapistler Derneği üyelerini makamında kabul etti. Dernek Başkanı Prof. Dr. Gül Şener, fizyoterapistlerin çok sorunlu bir meslek grubu olduğunu belirtti. Meslek gruplarıyla diğer meslek grupları arasındaki farkların ortadan kaldırıldığını ve fizyoterapistlerin ek göstergeleriyle ilgili iyileştirmeler yapıldığını anlatan Şener, Bakan Akdağ'a teşekkür etti.Şener, konuşmasının ardından Akdağ'a tüm fizyoterapistler adına teşekkür plaketi verdi.Bakan Akdağ da sağlık hizmetinin bir ekip çalışması olarak düşünülmesi gerektiğini, fizyoterapistlerin de bu ekibin önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Rehabilitasyon hizmetlerini büyük önem verdiklerini anlatan Akdağ,rehabilitasyon merkezlerinin yetersiz olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde bu merkezleri yaygınlaştıracaklarını ve evlerde de rehabilitasyon hizmeti verilmesini sağlayacaklarını belirten Akdağ, ''Rehabilitasyon hizmeti konusunda özel veya kamuda ciddi adımlar atacağız ve bunu sizlerle yapacağız'' diye konuştu.

-SÖZLEŞMELİ PERSONEL ATAMALARI-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akdağ, sözleşmeli personel atamalarına ilişkin bilgi verdi. Akdağ, sözleşmeli çalıştırılacak yardımcı sağlık personeli için
yapılan sınava müracaatın fazla olduğunu, yapılan sınavla ihtiyaç olan bölgelerdeki personel eksikliğinin büyük ölçüde giderileceğini, gelecek yıl da yardımcı sağlık personeli atamalarının devam edeceğini ifade etti. Kurayla yapılan uzman hekim, pratisyen hekim, diş hekimi ve eczacı atamalarında uzman hekim başvurularının az olduğunu anımsatan Akdağ, şöyle konuştu:

''Kuralarda uzman hekim müracaatlarında sayısal azlık dikkat çekiyor. Bu, uzman hekimlerimizin (bu kuralardan sonra batıda daha gelişmiş bölgelerde görev yapabilirim) düşüncesinin kendilerinde hakim olduğunu bize gösterdi. Ancak biz kararlıyız. Mecburi hizmeti kaldırdık. Ama, bizim kadro yerlerimiz burası.
Bundan böyle bu ülkede bizim kadro yerlerimiz ihtiyaç olan yerler olacak. Bundan sonra yapılacak kuralar da oralara olacak. (Başka yerlere kura açılır giderim), düşüncesinde olan arkadaşlarımız, değerli meslektaşlarım şunu bilmelidirler ki; artık Türk halkına hizmet noktasında Sağlık Bakanlığı olarak nerede uzman hekime ihtiyaç varsa hekimleri orada istihdam edeceğiz. Onun dışında başka yerlerde çalışmak isteyen hekimlerimize yol açıktır. Ama kamuda çalışacaklarsa bundan sonra bu şekilde... Önümüzdeki günlerde tekrar kura çekilerek atama yapılacak.''

Akdağ, 13 Aralık Cumartesi günü yapılan sözleşmeli yardımcı sağlık personeli sınavında, kitapçıkta ''3 yanlışın 1 doğruyu götürmediği'' şeklinde bir ifadenin yer aldığının belirtilmesi üzerine de, ''Sınav öncesinde dağıtılan rehberde üç yanlışın bir doğruyu götürdüğü yazılıydı. Ancak sınav sırasında bazı yanlış anlamaları önlemek için Milli Eğitim Bakanlığı zannediyorum bazı duyurularda bulunmuş. Sınavı yapan arkadaşlardan daha sağlıklı bilgi alınabilir'' dedi.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber