Yaz mevsimi alerjik hastalıkları tetikliyor

Yaz mevsiminin gelmesinin alerjik hastalıkları tetiklediği belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 13:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Yaz mevsimi alerjik hastalıkları tetikliyor

Alerjik rahatsızlıklar, kişilerin yaşam şekillerini olumsuz yönde etkilerken motivasyonlarının düşmesine neden oluyor. Bahar ayları ile birlikte görülmeye başlayan alerjik rahatsızlıklar kuru ve sıcak havalarda da kişileri rahatsız ediyor.

Son dönemlerde alerjik rahatsızlıklar nedeniyle birçok kişinin doktorları ziyaret ettiğini belirten Özel Medline Antalya Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hasan Karataş, yaz nezlesi, havada bulunan alerjik maddelerin yol açtığı bir rahatsızlık türü olduğuna dikkat çekti.

Saman nezlesi ve yaz nezlesi, aslında tıp dilinde 'alerjik rinit' olarak bilinen hastalık olduğuna değinen Uzman Dr. Karataş, polen, ev tozu, küf ve hamam böceği gibi etkenler nedeniyle bu durumların arttığını vurguladı.

Polen kaynaklı gelişen mevsimsel alerjik rinitin, bazı dönemlerde görüldüğünü ve daha sonrasında geçtiğini hatırlatan Karataş, "Ancak ev tozu ve akarından kaynaklanan alerjik rinit tüm yıl kişiyi etkiler. Bu tür durumların belirtileri de, burun akıntısı ve burun tıkanması, sulanan ve kaşınan gözler, aksırma, boğazda, burunda veya üst damakta kaşıntı, gözaltlarının şişmesi ve mavimsi bir renk alması şeklinde sıralayabiliriz." dedi.

Karataş, bu tür alerjik vakaların tedavisini ile dört başlık altında gerçekleştirdiklerini, bunların aşı, ilaç cerrahi ve fototerapi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber