Erdoğan'a, 'Deli İbrahim'den daha bilgisizdir' dedi ama ceza almadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın Yalçın Küçük'e açtığı dava reddedildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İsyan" adlı kitapta kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasıyla yazar Yalçın Küçük ve yayıncı Penguen firması aleyhine açtığı 40 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Küçük'ün avukatı Dursun Ermiş katıldı.

Küçük'ün avukatı, mahkemeye bir klasörlük yazılı beyan sundu ve dava konusu kitapta, Erdoğan'ın kişilik haklarının ihlal edilmediğini ifade etti.

Erdoğan'ın avukatı ise delillerin toplandığını belirterek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Yargıç Kenan Altıparmak, davanın reddine karar verdi.

Dava dilekçesinde, Küçük'ün "İsyan" adlı kitabında, "...Bu başbakanlığa oturtulmuş kişi, İslam tarihinde yazılı cahiliye devrinden kalma bir kişidir. İrecep İrdoğan, sağlıklı görünmemektedir.

Medyakratlar içinde doktorlar var. Ecevit'in hastalığını doktorlardan önce teşhis ettiler. Ama şimdi de İrecep İrdoğan'ın beyninde düzensizlikler görünüyor, patlamalarla karşılaşıyoruz. Bana göre, Deli İbrahim'den sonra Türkiye'de hükümet etmeye gelmiş en bilgisiz kişidir. Sabri Ülker'in bisküvi kutularını saymayı bilebiliyor..." şeklindeki ifadelerin, Erdoğan'ın onur, şeref ve haysiyetini hedef aldığı, kişilik haklarını ihlal ettiği ileri sürülüyordu.

Dilekçede, yazar Küçük ve yayıncı Penguen firmasından 40 bin YTL manevi tazminat talep ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber