Kadın hakimin ölümünde cinayet bulgusu yok

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde dün göğsünden bıçaklanmış halde ölü bulunan Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi 37 yaşındaki Fatma Kuşçuoğlu'nun ölümüne ilişkin herhangi bir cinayet bulgusuna rastlanmadığı açıklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın hakimin ölümünde cinayet bulgusu yok

Kuşçuoğlu'nun ailesine, 'İntihar ediyorum' diye not bıraktığı belirtildi.

Finike Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Fatma Kuşçuoğlu, dün sabah evinin banyosunda göğsünde bıçaklanmış halde annesi Şefiga Kuşçuoğlu tarafından ölü bulundu. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri ve polisin incelemesinin ardından Kuşçuoğlu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İncelemeden sonra dün gece uçakla Ankara'ya gönderilen Fatma Kuşçuoğlu'nun cenazesi, bugün öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hakim Fatma Kuşçuoğlu'nun ölümüne ilişkin Finike Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Finike Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan bilgiye göre olayın meydana geldiği gün evde Fatma Kuşçuoğlu'nun babası Osman Kuşçuoğlu, annesi Şefiga ve Ankara'dan gelen yakınları Cemal Demiroğlu'nun bulunduğu belirtildi. Baba Osman Kuşçuoğlu'nun saat 07.30'da ekmek almak için evden çıktığı, Fatma Kuşçuoğlu'nun ise banyoya girdiği kaydedildi. Kuşçuoğlu'nun banyodan uzun süre çıkmaması üzerine annesinin kapıya vurduğu, ancak cevap alamadığı belirtildi. Bunun üzerine anne Kuşçuoğlu'nun kapıyı zorladığı, açamayınca da evdeki yakınları Cemal Demiroğlu'ndan yardım istediği kaydedildi. Demiroğlu'nun kapıyı zorlayarak açtığında, Fatma Kuşçuoğlu'nun banyoda yüz üstü yattığı ve ölü bulunduğu vurgulandı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Kuşçuoğlu'nun bir cinayete kurban gitmiş gibi yansıtıldığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İncelemede, Hakime Fatma Kuşçuoğlu'nun evinin banyosunda göğsünün sağ tarafına sapladığı bıçakla intihar ettiği tespit edildi. Fatma Kuşçuoğlu'nun yüz üstü düşmesi nedeniyle bıçak tamamen göğsüne saplanmıştır. Evde, Fatma Kuşçuoğlu'nun 'İntihar ediyorum' yazılı notu bulundu. Bu not ve yine Fatma Kuşçuoğlu'nun kendisi tarafından farklı zamanlarda kaleme alınan bazı notlar incelenmesi için Antalya Emniyet Müdürlüğü Kriminoloji Laboratuvarı'na gönderildi. Olayda herhangi bir cinayet bulgusuna rastlanılmadı."

'BAŞARAMADIN NOTU YOK'

Açıklamada, Fatma Kuşçuoğlu'nun arkasında bıraktığı iddia edilen 'Başaramadım' yazılı notun ise gerçeği yansıtmadığı, böyle bir notun bulunmadığı kaydedildi. Fatma Kuşçuoğlu'nun psikolojik sorunları nedeniyle intihar etmiş olabileceğinin vurgulandığı açıklamada, Kuşçuoğlu'nun 'şizofren' olduğuna dair her herhangi bilgi ve tespit edilmiş belgenin olmadığı belirtildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, savcılık ve emniyetin olayla ilgili soruşturmasının sürdürdüğü söyledi. Olay günü Antalya'da olduğunu belirten Kaymakam Yakuta, "Bize ulaşan bilgiler, hakime Fatma Kuşçuoğlu'nun intihar ettiği yönünde. Savcılık ve polisin çalışmaları tamamlandığında en doğru açıklama yapılacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber