Vali bankacılardan bilgisayar istedi

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valisi Mustafa Malay, il genelinde bulunan bütün okullara bilgisayar kazandırmak için seferberlik başlattı. Malay ilk iş olarak da bankacıların kapısını çaldı.

Aydın Valisi Mustafa Malay, il genelinde bulunan bütün okullara bilgisayar kazandırmak için seferberlik başlattı. Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası doğrultusunda her gün ziyaretlerde bulunan Vali Malay, bugün banka müdürleriyle bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner'in de katıldığı toplantıda Malay, kampanyaya destek istedi. Banka müdürleri de konuyu genel müdürlüklerine ileteceklerini ve destek olacaklarını belirtti.

Okulların bilgisayara kavuşması için büyük emek sarfeden Vali Mustafa Malay, her hafta bir ilçeye ziyaret programı düzenleyerek iş adamlarından bilgisayar talep ediyor. Bugüne kadarki ziyaretlerden büyük verim aldığını belirten Malay, "Ülkemizin geleceği çocuklarımızın eğitimi için gerekirse kapı kapı dolaşırım. Zaten bunu şu anda yapıyorum. Eğitimsiz bireylerin çoğunlukta olduğu ülkelerin geleceği düşünülemez. Zamanımızın çocuklarına en iyi eğitimi nasıl vermemiz gerekiyorsa o imkanları sağlamamız gerekmektedir." dedi.

Merkez ve ilçelerdeki en ücra köşede bulunan okula dahi bilgisayar sokmayı hedeflediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Taner de, "Merkezdeki 76 okuldan 56 tanesinde bilgisayar laboratuvarı mevcut. Geri kalan 20 okula laboratuvar kurmak için iş adamlarımızdan yardım bekliyoruz. İl genelinde ise yaklaşık bin adet bilgisayara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber