Tapu beklerken, villarından da oldular

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Konacık Beldesi'ndeki bir sitede 6 yıl önce alıp, yerleştikleri vilların tapusunu beklerken üçüncü kişilere satıldığını öğrenen toplam 15 İngiliz ve Fransız aile büyük şok yaşadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tapu beklerken, villarından da oldular

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Konacık Beldesi'ndeki bir sitede 6 yıl önce alıp, yerleştikleri vilların tapusunu beklerken üçüncü kişilere satıldığını öğrenen toplam 15 İngiliz ve Fransız aile büyük şok yaşadı. Vilların bir bölümü çaresiz sahipleri tarafından boşaltılırken kalan az sayıdaki villa sahibi ise ellerindeki belgelerle eylem yapıp, tepkilerini dile getirdi. Bazı vilların da yurt dışındaki sahiplerinin bilgisi dışında tahliye edildiği iddia edildi.

Konacık Beldesi'ndeki Pedasa-1 Evleri'ndeki 72 villa, 6 yıl önce 53 bin ile 90 bin euro arasında değişen fiyatlarla E.A., F.G. ve annesi C.M.G.'nin yönetisi olduğu bir şirket tarafından satıldı. Vilların büyük bölümü İngliz ve Fransız uyruklu yabancılar satın alıp, yerleşti. Villarının tapularını almayı bekleyen villa sakinlerinden 15'i geçen Mayıs ayında evlerini boşaltmaları için gelen ihbarname ile şoke oldu. Villalarının üçüncü kişilere tapulu olarak satıldığını öğrenen villa sahipleri perişan oldu. Mağdurlardan 10'u çaresiz villarını boşalttı. Kalan mağdur villa sahiplerinden 5'i ise bugün bir araya gelip, ellerinde banka dekontları ve mahkeme evrakları ile toplanıp, sitenin önünde eylem yaptı.

"EŞİM YAŞADIKLARI NEDENİYLE FELÇ OLDU"

Eşi Melody Ann Cooper'ın (57) bu yaşadıkları nedeniyle felç geçirip yatağa düştüğünü belirten 63 yaşındaki İngiliz oto galericisi David Michael Cooper, "Villayı, banka üzerinden ödememi yapıp, satın aldım. Yıllarca, 'Tapunu vereceğiz' diye beni oyaladılar. Birgün villamın, akrabaları olan N.B. isimli bir kadına satıldığını öğrendim. Sitedeki 72 villadan 50'sinde bizim gibi İngiliz ve Fransız vatandaşları oturuyor. Bizim gibi mağdur başka ailelerde var. Elektriğimizi, suyumuzu kesip, tahliyemizi istediler. Oysa, 6 yıldır vergimizi ödüyoruz. Avukatım Jila Adalet aracılığıyla villayı satın aldığımız kişi ve yöneticileri hakkında dava açtım. Ancak, yurt dışında olmaları ve sahte isim kullanmaları nedeniyle kendilerine ulaşmamız mümkün olmadı. Villayı boşaltmamız için avukatları aracılğıyla baskı da yapıyorlar. Türk adaletine güveniyoruz" dedi.

Site yöneticisi Nesrin Kaya ise "Yabancı uyruklu villa sahiplerinin dolandırıldıklarına bizler de şahidiz. Mahkemede, şahitlik yapacağız. İşin ilginç yanı halen ülkelerinde olan ve tatil için buraya gelmeyen yabancıların villalarının haberi olmadan boşaltılmış olması. Asıl onlar büyük şok yaşayacak. Parasını verdikleri villalar başkasına satıldığı yetmiyormuş gibi bir de boşaltıldı. Bu, Bodrum'un itibarını zedeleyecek bir durumdur. Bu bağlamda, Pedesa Evleri-1 Yönetimi olarak, Bodrum'da ev almak isteyen yabancıların mağdur olmamaları için kamuoyu oluşturmasının şart olduğu görüşündeyiz. Bodrum'un ve Türkiye'nin imajını zedeleyen ve aynı villayı birkaç kişiye satan bu kişilerin bir an önce bulunup adalet önüne çıkarılmasını ve villaların gerçek sahiplerine teslim edilmesini istiyoruz" dedi. - Muğla / Bodrum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber