MEB Özel Eğitim Genel Müdürlüğünü bekleyen sorun

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Özel Eğitim Genel Müdürlüğünü bekleyen sorun

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden aşağıdaki konudan daha doğrusu çelişkiden dolayı cevap bekleniyor. Haklı talep olumlu yada olumsuz cevaplandırılsın ki öğretmen bir an önce rotasını çizsin.

Selam Maksut Bey;

Ben 2009 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Mezun olurken diplomamın yanı sıra Zihin Engelliler Öğretmenliği için denklik belgesi de aldım.

O tarihten bu yana iki branşta da özel öğretim kurumlarında derslere girmekteyim. Şu anda Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezinde hem zihinsel hem de işitme engelli öğrencilerle çalışıyorum. Haziran 2013 itibariyle sözleşme dönemim geldiği için kurumumla yeniden sözleşme imzaladım. Fakat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, atamamın sadece tek branş (işitme engelliler) üzerinden yapılabileceğini, bunun dışındaki bir duruma bakanlığın online sisteminin (MEBBİS) izin vermediğini söylediler.

Bunun üzerine bakanlığı telefonla arayarak ilgili birime bağlandım. (Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü) Bu birimle yaptığım görüşmelerde, bu problemi il/ilçe milli eğitim müdürlükleriyle çözmem gerektiği söylendi. Oysaki il milli eğitim zaten 2009'dan beri benim atamamı iki branştan (zihinsel-işitme) yapıyordu.

Şu anda ….'da özel bir kurumda çalışmaktayım. Ülke çapında benim gibi yüzlerce öğretmen var. Birkaç yıldır derslere girebiliyorken şimdi işimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum. Çünkü yalnızca işitme engelli öğrenci sayısı çok düşük. Bu nedenle de kurumlar, sadece işitme engelliler için öğretmen istihdam etme yoluna gitmiyorlar ya da çok cüzi ücretlere çalıştırıyorlar.

3 yıldır süregelen bu durumun (iki branştan derse girebilme); hangi gerekçeyle bitirildiği konusunda hiçbir yetkiliden doyurucu bir cevap alamadığım gibi, bunu hangi yazı/yasa/yönetmeliğe dayandırdıklarını da anlayabilmiş değilim. Talim Terbiye Kurulu'nun 80 nolu kararı ile 3 yıldır resmi atama yoluyla bu derslere girebiliyorken, bu karar iptal de edilmemişken,şu anda hangi yasal dayanakla zihinsel derslere giremediğimi bilemiyorum.

Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, yalnızca bir ay süren kurslar düzenleyerek Zihinsel Engelliler Öğretmenliği sertifikası veriyor ve bu kurslara katılan diğer branştaki öğretmenler (Sınıf Öğretmenleri), kurumlarda Zihinsel Engelliler Öğretmeni olarak çalışabiliyor. Fakat ben Özel Eğitim alan mezunu olmama rağmen ve yan alan olarak Zihin Engelliler denkliğim olmasına rağmen çalışamıyorum.

İlçe milli eğitim müdürlüğüne yazılı olarak bir başvuruda bulundum ve cevabını bekliyorum. Oradan gelecek olan cevaba göre mahkemeye başvurup hakkımı arayacağım.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber