25/01/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2006 06:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.00'te, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'ni kabul edecek.

TBMM gündemi
- CHP Grup toplantısı saat 12.00'de gerçekleştirilecek.
- Anavatan Partisi Grup toplantısı saat 13.30'da yapılacak.
- TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı saat 13.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da saat 14.00'te İdareciler Günü törenine katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 10.00'da, 'Yenilenen İlköğretim Programlarının Eğitim Fakülteleriyle Paylaşımı' toplantısına katılacak
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ukrayna dönüşü, saat 13.30'da Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir basın açıklaması yapacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 19.00'da Dolmabahçe Sarayı'nda Rusya-Türkiye İş Dostluk Derneği tarafından gerçekleştirilecek 'Dostluk ve Başarı Ödül Töreni'ne katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 10.00'da ASO Meclis toplantısına, saat 13.00'te TBMM grup toplantısına katılacak. Baykal, saat 16.00'da Nakliye Platformu üyelerini kabul edecek.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara'da saat 13.30'da TBMM grup toplantısına katılacak. Mumcu, saat 16.00'da Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin'i ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Ankara'da saat 10.25'te, Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri Genel Müfettişi Korgeneral Abdelaziz Bennani'yi kabul edecek.
- Ankara Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı tanıtım toplantısı saat 16.00'da yapılacak.
- Ankara Üniversitesi, saat 17.00'de "İstanbul'dan Akabe'ye Kültür" başlıklı bir multivizyon gösterisi düzenleyecek.
- Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mine Acar ile Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin arasında, saat 15.00'te protokol imzalanacak.
- GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile BM Kalkınma Programı işbirliğiyle saat 11.00'de 'Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu Projesi'ne ilişkin tanıtım toplantısı düzenlenecek.
- Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, Ankara'da saat 10.00'da, Genel Başkan Mustafa Özbek'in açış konuşmasıyla başlayacak.
- Türk Japon Vakfı, TÜRSAB ve Japonya Büyükelçiliği işbirliğiyle Ankara'da saat 18.30'da 'Turistik Cazibe Merkezi Japonya' konulu bir konferans düzenlenecek.
- İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması yapılacak.
- Nazen Kalkancı'nın Ali Kalkancı aleyhine açtığı 2 trilyonluk tazminat davasının duruşması, saat 10.00'da Kadıköy 1. Aile Mahkemesi'nde görülecek.
- Pakistan İnsani Yardım Teşkilatı Başkanı, depremzedelerin durumu hakkında, saat 11.30'da, İHH Vakfı Konferans Salonu'nda bir basın açıklaması yapacak.
- İSO tarafından düzenlenen "Üretim ve Yaşam Perspektifinden İstanbul'un Bugünü ve Geleceği" konulu Ocak ayı meclis toplantısına Vali Muammer Güler ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuk olarak katılacak. Toplantı, saat 15.00'te İSO Odakule Meclis Salonu'nda yapılacak.
- Beylikdüzü Belediyesi'nin Yeşil Vadi Projesi ile ilgili tanıtım toplantısı, saat 13.45'te, Beylikdüzü Kaya Ramada Otel'de yapılacak. Toplantıya Vali Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İl Milli Eğitim Müdür Ömer Balıbey de katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
------------------------------

Filistin Parlamentosu seçimleri
- Yoğun tartışmaların yaşandığı Filistin'de parlamento seçimleri yapılıyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından hükümet kurma çalışmaları devam ediyor.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Kosova Başkanı Rugova'nın vefatı
- Kosova Başkanı İbrahim Rugova'nın Perşembe günü yapılacak cenaze töreni öncesi, Kosova'da yas devam ediyor.

Saad Hariri'nin ABD gezisi
- Suikasta uğrayan eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu Saad Hariri, ABD'li üst düzey yetkililerle görüşeceği 1 haftalık ziyaretine devam ediyor.

Straw'un Kıbrıs ziyareti
- İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, sabah Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu ile daha sonra da KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşecek.

Papa 16. Benedict ilk tamimini yayımlıyor
- Katoliklerin dini lideri Papa 16. Benedict, ilk tamimini yayımlayacak.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA'nın düzenlediği Başkanlar ve Genel Sekreterler Toplantısı'na katılmak üzere Genel Sekreter Lütfi Arıboğan ve Dışilişkiler Sorumlusu Süheyl Önen ile birlikte saat 10.00'da İsviçre'nin Nyon kentine gidecek.
- FIBA Temyiz Komitesi, doping unsuru taşıyan madde kullandığı gerekçesiyle Efes Pilsenli Milli Basketbolcu Ermal Kurtoğlu'na verilen cezaya yapılan itirazı, saat 14.00'te FIBA Ofisi'nde görüşecek. Duruşmaya, Ermal ile birlikte Efes Pilsen Kulübü 2. Başkanı Çetin Çeki, TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ve doping uzmanı Dr. İlker Yücesir de katılacak.
- Ümit Milli Takım, Norveç Ümit Milli Takımı ile Antalya'da saat 18.00'de bir hazıf BM Kalkınma Programı işbirliğiyle saat 11.00'de 'Sokakta rlık maçı yapacak.
- Beşiktaş'ın, sezon sonuna kadar Bundesliga takımlarından Hamburg'a kiraladığı Brezilyalı futbolcu Ailton Goncalves Da Silva, yeni takımıyla birlikte ilk antrenmanına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber