Habur'da yol kesen şoförler otobüsleri taşladı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nin Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'ndan geçen taksilere en az 4 yolcu taşıma zorunluluğu getirilmesini protesto eden şoförler, eylemlerinin üçüncü gününde Habur yolunu kesip otobüsleri taşladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Habur'da yol kesen şoförler otobüsleri taşladı

Şoför temsilcileri daha sonra görüştüğü gümrük yetkilileri ile 1 Temmuz tarihine kadar uygulamanın yapılmayacağı sözünü alınca, protestolarını bitirdi.

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yolcu taşıyan taksilere 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek en az 4 yolcu taşıma zorunluluğu getirilmesi üzerine, önceki gün yolu kapatan şoförler, dün de gümrük binasına saldırmıştı. Güvenlik güçleri bugün Habur Sınır Kapısı önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Protestolarının üçüncü gününde şoförler bu kez Silopi-Habur karayolunu Silopi'ye 5 kilometredeki Kizir Mevkii'nde keserek, yoldan geçen yolcu otobüslerine taşlı saldırıda bulundu. Atılan taşlardan bazı otobüslerin camları kırılırken, göstericiler polis ve jandarmanın gaz bombalı müdahalesi ile dağıtıldı. Karayolunda önlem alan polis ve jandarma, otobüs ve diğer araçların saldırıya uğramadan güvenli geçişlerini sağladı.

Bu arada gösterici şoförler arasından seçilen 4 temsilci Habur Gümrük Müdürlüğü'ne giderek, yetkililerle görüştü. Görüşmenin ardından gösterici şoförler ile toplantıya katılanlar Silopi'de bir araya geldi. Görüşmeye katılan şoförlerden Şivan Armağan, "Bize söz verdiler. Artık 1 yolcu götürebileceğiz. Biz de eylemimizi sona erdirdik. Artık otobüslere yönelik bir taşlama olayı olmayacak. 1 Temmuz tarihine kadar 1 yolcu taşınması serbest oldu. Bu saatten sonra taş atanları kınıyor ve dışlıyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Bundan sonra her hangi bir olayda biz yokuz. Biz söz verdik, söz aldık" dedi.

Taksi şirketi sahibi Hüseyin Konuk, "Biz burada turizm seyahati adı altında B2 ile yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Bizi farklı algılamamalarını ve zorbalığa girmeyeceğimizi söyledik. Kendi yolcularımızı karşıya götürüp karşıdan getirmek suretiyle aldığımız sözler ile bu eyleme son verdik. 1 Temmuz'dan sonra böyle bir uygulama devam ederse, biz şirket olarak buna sahip çıkacağız diyemeyiz. Çünkü bu insanların ekmek davasıdır. Bunun için sadece ve sadece insanların ekmeği ile oynanmayacak ve kendi kazancınızı sağlayacaksınız diye söz aldık. İnşallah herkes sükunetli bir şekilde verdiği sözün arkasında durur. Bu insanlar artık yola çıkmaz" dedi.

Eylemlerini sona erdiren şoförler daha sonra davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber