Mahkeme kararını uygulamayan valilik hakkında suç duyurusu

Avukat Aslıhan Erhan'ın basın toplantısından sonra gazetecileri taş kırma şantiyesinin kurulduğu bölgeye götüren Aladikme Köyü Muhtarı Osman Tanman, köyün tek mera arazisinin 30 bin metrekarelik kısmında Elazığ Valiliği'nin oluru ile özel bir firma tarafından şantiye kurulduğunu söyledi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme kararını uygulamayan valilik hakkında suç duyurusu

Şantiye ruhsatının Topaluşağı Köyü'ne ait olmasına rağmen şantiyenin Aladikme Köyü sınırları içerisinde kurulduğunu belirten Tanman, bunun da hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

KÖYDE HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Şantiyenin kurulmasının ardından köydeki hayatın durma noktasına geldiğini ifade eden Muhtar Osman Tanman, "Köyümüz 100 haneden oluşmaktadır. Kışın 500 civarında olan nüfusumuz, yaz aylarında 2 bini bulmaktadır. Şu anda köyümüz şantiye çalışmaları nedeniyle büyük zarar görüyor. Çevremiz, doğamız ve içme suyumuz zarar görmektedir. Bunların hepsinin belgeleri mevcut. Gördüğünüz gibi ağaçlarımız yok edildi. 30 dönümlük arazideki ağaçların hepsi yaklaşık 5 bin kök meşe ağacı kesildi, yok edildi. Şantiyede patlatılan dinamitler nedeniyle köy camimiz hasar gördü. İçme suyumuz kuruma noktasına geldi. Daha önce saniyede 16 litre akan suyumuz şu anda 3 litreye düştü" dedi.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Köylülerden aldığı yetki doğrultusunda şantiyenin faaliyetlerinin durdurulması için Elazığ 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını hatırlatan Tanman, "Köy halkının verdiği yetkiye dayanarak yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine dava açtık. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Buna rağmen aradan 65 gün geçti. Bu zaman zarfında yürütmeyi durdurmadılar, çalışmalar halen devam ediyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber