Öğretmeni darp eden veliye 9 bin 580 lira ceza

Zonguldak'ta bir okulun bahçesinde tartıştığı öğretmeni darp ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan sanık 9 bin 580 lira adli para cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Öğretmeni darp eden veliye 9 bin 580 lira ceza

Şehir merkezinde 5 Nisan'da bir okulun bahçesinde öğrenci velisi Uğur Ç'nin, öğretmen Mustafa Alkaya'yı darp ettiği iddiasıyla Zonguldak 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık ve avukatı katıldı.

Sanık Uğur Ç, savunmasında, 5 Nisan'da bir okulun bahçesinde öğrenciler ile dışarıdan gelenlerin küfürlü konuştuğunu iddia ederek, şunları söyledi:

"Ben o gün kendisini görünce 'nöbetçimisin, benim çocuğum bu sözleri duymak zorunda değil, müdahale et' dedim. Oda bana 'ben onlara müdahale etmek zorunda değilim' dedi. Ben okul müdürüyle görüşürken kendisi yanında dışarıdaki çocuklardan biri olduğu halde geldi. İçeri girince 'sen hala burada ne anlatıyorsun, sen bana al maaşı yat aşağı diyemezsin' dedi. Ben bu şekilde bir söz söylemedim. Odada bağırıp sinirlenerek üzerime atıldı. Ben sadece kendimi korumak için elini tuttum. Yumruk atmadım. İddia edildiği yüzünden makas alıp akıllı demedim" diye konuştu.

Hakim, sanığı öğretmen Mustafa Alkaya'yı darbettiği iddiasıyla 9 bin 580 lira adli para cezasına çarptırdı.

-Olay

Zonguldak'ta 5 Nisan'da bir okulun bahçesinde öğretmen Mustafa Alkaya, öğrenci velisi Uğur Ç'nin, kendisini darp ettiği iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Gözaltına alınan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber