Bakan Avcı: Okul kıyafetleri serbest

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okul kıyafetlerindeki serbestliğin devam edeceğini, bu konuda herhangi bir kısıtlama olmadığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 16:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bakan Avcı: Okul kıyafetleri serbest

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Vahdettin Özcan'dan ilin sorunları hakkında brifing aldı. Çankırı'nın Milli Eğitim alanında çok iyi bir yerde olduğunu ve ildeki başarının Türkiye ortalamasından yüksek olduğunu belirten Avcı, "Valilikler tarafından Avrupa Birliği projelerinde görevlendirilen öğretmenlerle ilgili zorunlu ders yükü ayarlamasından sonra, mesailerindeki azalmayı telafi etmek için çalışıyoruz" diye konuştu. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile görüştüklerini belirten Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"AB Bakanlığı'nın taşrada teşkilatı bulunmadığı için öğretmenler yoluyla çalışıyordu. Bakanlığın maliyeden kadro talepleri var. Biz de dedik ki: bu kadrolar verildiği zaman bizim zaten bu konuda çalışan öğretmenlerimize kadrolar öncelikli olarak tahsis edilirse, çalışmalar daha verimli hale gelir. Deneyimli, özellikle İngilizce bilen öğretmenlerimizle bu, daha kolay olur."

*Nabi Avcı: Mesailerindeki azalmayı telafi etmek için çalışıyoruz

Özellikle Çankırı yöresinin yerelden evrensele uzanan en önemli kültürel değeri olan 'Yaren' gibi milli gelenekleri gençlere öğretmeleri gerektiğinin önemine dikkati çeken Avcı, "Çankırı'nın bir 'Yaren geleneği' var. Bu geleneği tanıtmalıyız. Bunların yeterince paylaşılmadığını düşünüyorum. Milli gelenekler genç kuşaklara aktarılmalı, onlar da bu gelenekleri bilmelidir. Burada Tuz Mağarası var. Burası cazibe merkezi haline gelir. Sağlık merkezi olabilir" dedi.

Bakan Avcı, Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde eğitim fakültesi açılması isteğine olumsuz baktığını anlatarak, bunun her yerdeki eğitim fakülteleri gibi olması halinde açılması taraftarı olmadığını söyledi.

Valilikten sonra Belediyeye geçen Bakan Avcı, Çankırı Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi işbirliğinde belediye önüne kurulan kitap kumbarasının açılışını yaptı. Avcı'ya Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından belediyenin eğitimle ilgili yaptığı çalışmalar bir sunumla anlatıldı. Sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Avcı, Başkan Dinç'in eğitim alanında yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek “Her il de bir milli eğitim müdürümüz var ama Çankırı'da görüyorum ki 'İki milli eğitim müdürüm' var, yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum."

OKUL KIYAFETİ

Bakan Avcı, belediyede okul kıyafetleri ile ilgili sıkıntıları olan esnafların, okul formalarına ilişkin belirsizlik olduğunu söylemeleri üzerine, "Serbest kıyafet konusunda herhangi bir belirsizlik yok. Okul yöneticileri ve veliler bu konuda birlikte ya da ayrı çalışma yapabilir. Herhangi bir yazı ya da talimata gerek yok. İsteyen istediği formayı, kıyafeti giyebilir" dedi.

Bakan Avcı, belediyede kendilerini karşılayan Kore ve Kıbrıs Gazilerinin oluşturduğu muharip gazilere belediye tarafından tahsis edilen dernek binasını da gezerek, bu ülkenin şehitlere ve gazilere çok şeyler borçlu olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber