'Türkiye, dünyada sağlık alanında örnek bir model'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bugün sağlık hizmeti standartlarımız birçok gelişmiş ülkeyi yakaladı ve Türkiye artık dünyaya sağlık alanında örnek alınan bir model oldu" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye, dünyada sağlık alanında örnek bir model'

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı" başladı. Kurultaya, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tunus, Fas ve Kosova Sağlık Bakanlarının yanı sıra çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık hizmetleri standardında artık gelişmiş ülkeleri yakaladığını ve artık Türkiye'nin dünyada sağlık alanında örnek alınan bir model haline geldiğini belirterek, "Bilgi sevgi gibi paylaşıldıkça çoğalır. Bu sayede medeniyetler arasında köprüler kurulur ortak paydalar ve paydaşlar oluşturulur. Bu amaçla kendimiz için ortaya koyduğumuz özveriyi aynı imkanlardan mahrum kalmış dünyanın diğer bölgeleri içinde göstermeliyiz. Zira bizler aynı gökyüzünün farklı renkleri aynı resmin başka desenleriyiz. Türkiye de sağlık alanında son 10 yılda önemli gelişmelerin kaydedildiğini hepimiz biliyoruz. Sağlık eğitiminden sağlık turizmine, alt yapı çalışmalarından hizmet sunumuna kadar bölgesel bir cazibe merkezi haline geldi.Bugün sağlık hizmetleri standardımız bir çok gelişmiş ülkeyi yakaladı ve Türkiye artık dünyaya sağlık alanında örnek alınan bir model oldu.Sağlık sistemini geliştirmek isteyen ülkelerle ortak çalışıyoruz.Somali Tunus Fas ve Yemen başta olmak üzere Pakistan, Sudan gibi birçok ülkeye sağlık hizmetleri götürüyor tecrübe ve birikimlerimizi onlarla paylaşıyoruz.Bugün Kenyalı doktorlara acil vaka eğitimi veren bir ülkeyiz. Güney Sudan'da anne çocuk sağlığının iyileştirilmesi için yardımcı oluyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber