Gaziantepli 480 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Gaziantep'te eğitim öğretim yılının bitmesi ile birlikte 480 bin 352 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantepli 480 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Şehitkamil İlçesi'nde bulunan Nilgün-İsmet Akınalan İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Milletvekilli Derya Bakbak, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çok sayıda öğrenci ile veliler katıldı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep valisi Erdal Ata, "9 aylık yorucu bir dönemden geçtik. Öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Başarılı öğrencileri tebrik ediyorum. Zayıf alan öğrencileri de ders çalışmalarını tavsiye ediyorum. Velilerimizin çocuklara destek vermelerini istiyorum. Yazın aktivelerle geçirmelerini, kitap okumalarını istiyorum" dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise, "Yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Göreve geldiğimizden bu yana Gaziantep eğitimin için çaba sarf eden valimiz Sayın Erdal Ataya teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz büyük emek sarf ettiler. Onların emekleri ile bugün güzel bir tören düzenliyoruz. Velilerimizin büyük gayreti var. Her süreçte bizimle beraber oldular. Öğrencilerimize ve velilerimize şunu hatırlatmak istiyorum. Öğrencilerimiz dinlenmeyi hak ettiler. Dinlenmenin yanında yaz tatilini iyi değerlendirmeliler. Öğrencilerimize Şehitkamil Belediyemizin katkısı ile lunapark bileti dağıtıyoruz. Hem eğlensinler hem de çalışsınlar" diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu de, her fırsata eğitime destek verdiklerini kaydederek, "Eğitime destek vermek sadece okul yapmakla değil, geleneksel hale getirdiğimiz gibi, öğrencilerimizin eğelenmelerini sağlamak amacıyla Lunapark işletmeleriyle birlikte ücretsiz bilet dağıtıyoruz. Bu gibi etkinliklerle eğitime desteğimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

Törende başarılı öğrencilere belgeleri verildi. Nilgün-İsmet Akınalan Ortaokulu birincisi Kazım Tuğkan plaketini Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak elinden aldı. Öte yandan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na eğitime verdiği desteklerden dolayı Vali Erdal Ata tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber