Küçük yaşta kızla yaşamaya 7,5 yıl hapis

Adana'da, 33 yaşındayken 13 yaşındaki kız çocuğu C.Ş. ile birlikte yaşayan ve bu suçtan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Cemal Yanku'nun cezasını Yargıtay onadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küçük yaşta kızla yaşamaya 7,5 yıl hapis

İddiaya göre, elektrik tesisat işleri yapan ve evli olan Cemal Yanku, 2001'de C.Ş. ile birlikte yaşamaya başladı. C.Ş. ve ailesinin gönül rızası ile birlikte yaşadıklarını söyleyen Yanku, tutuklanıp hakkında 'Küçük yaştaki mağdureyi alıkoymak, birden fazla ilişkiye girip kızlık bozmak' suçundan dava açıldı. Cemal Yanku, yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tahliye edilen Yanku'nun dosyası Yargıtay'a gönderildi.

Cemal Yanku, 2008 yılında kaçak elektrik bağlarken akıma kapılarak yaralandı ve iki kolunu da kullanamaz hale geldi. Değişik suçlara karışan ve 2011'de hakkında yakalama kararı bulunan Cemal Yanku'nun evine polis operasyon düzenledi. Polise direnen Cemal Yanku, Asayiş Şubesi'nin Aranan Şahıslar Büro Amiri Komiser Miraç Fındıklı'nın kafasına taşla vurup ağır yaraladı. Beyin kanaması geçiren Komiser Fındıklı, uzun süren tedavi sonrası sağlığına kavuştu. Bu suçtan tutuklanan Cemal Yanku, 2013'ün ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Cemal Yanku'nun, C.Ş. ile ilgili aldığı hapis cezasını bir süre önce Yargıtay onadı. Kararın kesinleşmesi üzerine polis, düzenlediği operasyonla Cemal Yanku'yu evinde gözaltına aldı. Yanku, yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber