Bakan'a maaş dokundurması

Haber Giriş : 26 Ocak 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, bu ayın başında Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'yu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Tuğcu, hakim, savcı ve yüksek yargı üyelerinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı dile getirdi. Tuğcu, TMSF, BDDK, Rekabet Kurulu gibi birimlerde görev yapan, üye ve hesap uzmanlarının Anayasa Mahkemesi üyelerinden ve yüksek yargı organlarının üyelerinden daha fazla maaş aldıklarını vurguladı.

Başkan Tuğcu'nun, Unakıtan'ı 'taşlayan' kritik sorusu ise ziyaretin sonunda geldi. Unakıtan, Tuğcu'ya nezaketen, 'Sayın Başkan benden bir isteğiniz var mı?' diye sordu. Tuğcu, bu soruya, 'Özel kurullarda hesap uzmanı olmak istiyorum bu mümkün mü?' karşılığını verdi. Bir an şaşıran Unakıtan Tuğcu'ya gülümsemekle yetindi.

Arada uçurum var

Anayasa Mahkemesi üyeleri 3 bin 250 YTL, Anayasa Mahkemesi Başkanı 3 bin 800 YTL maaş alıyor. Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşları yaklaşık 3 bin YTL. Hesap uzmanlarının eline ise maaş, ikramiye ve yan ödemelerle birlikte ayda 2 bin YTL ile 5 bin YTL arasında maaş geçiyor. SPK, BDDK, TMSF gibi kurulların başkan ve üyeleri da 4 bin ile 9 bin YTL arasında değişen maaşlar alıyorlar.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber