Hastaneleri 'haciz' korkusu sardı

Haber Giriş : 26 Ocak 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurumlarından tedavi harcamalarının karşılığını alamayan hastaneleri haciz korkusu sardı. İlaç firmaları alacağını tahsil etmek için harekete geçti.
Başbakan Tayip Erdoğan'ın basına kapalı toplantıda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yaptığı sert eleştirilerin arka planında, sağlık sektöründe yaşanan büyük finans sıkıntısının yattığı ortaya çıktı. Üniversite ve devlet hastaneleri, başta Maliye Bakanlığı olmak üzere kamu kurumlarından uzun süredir alacaklarını tahsil edemiyor. 3.5 milyar YTL'yi aşan alacakların aksaması nedeniyle bir çok hastanenin haciz kıskacına girdiği, bazı hastanelerin sözleşmeli personeline maaş bile ödemekte zorlandığı ifade edildi.

Konuya ilişkin BUGÜN'e bilgi veren hastane yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının personeline verdikleri sağlık hizmetlerinin karşılığını alamamaları nedeniyle sağlık hizmetlerini yürütemez duruma düştüklerini söylediler.

İLAÇ YOK

Kamu kurumlarının borçlarını ödememesi nedeniyle uzun süredir ilaç ihalesi yapamadıklarını ifade eden bir hastane yöneticisi, ìİlaç stoklarımız tükendi. Eski borçlarımızı ödeyemediğimiz için yeni ilaç alamıyoruz. Hastanelerimizin güvenlik ve temizlik başta olmak üzere taşeron işçilerine maaş ödeyemez duruma geldik. Daha da önemlisi yemek şirketine para veremediğimiz için hastalarımıza yakında yemek bile veremeyeceğiz. Bir tarafta alacağımız duruyor, öte tarafta borçlarla boğuşuyoruz. Durum düzelmezse yakın zamanda hastaneler teker teker kapanmak zorunda kalacak" dedi. Sorunlarını dile getiren başka bir hastane yöneticisi de devlet hastanelerinin ilaç ihalesi yapamaması nedeniyle kamunun büyük zarara uğradığının altını çizdi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber