Babalar Günü'nde zincirli eylem

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan yat yapım ustası 49 yaşındaki Mustafa Yılmaz, kızı için Babalar Günü'nde, Belediye Meydanı'nda kendini zincirle ağaca bağladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2013 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babalar Günü'nde zincirli eylem

Yılmaz, boşandığı eşi Özlem Sofuoğlu tarafından 11 yıl önce ABD'ye kaçırıldığını iddia ettiği kızı Aylin Yılmaz'ın bulunması için Amerikalı yetkililerden yardım istedi.

Bodrum'da bir tersanede çalışan Mustafa Yılmaz, 2000 yılında Özlem Sofuoğlu ile evlendi. Çiftin evliliklerinin 2'nci yılında kızları Aylin dünyaya geldi. Aralarında geçimsizlik başlaması üzerine Özlem Sofuoğlu iddiaya göre, boşanma davası açtıktan sonra 11 aylık olan kızını da alıp ABD'ye gitti. O tarihten beri kızını görmediğini belirten Yılmaz Babalar Günü olan bugün, Bodrum Belediye Meydanı'nda kendini bir acağa zincirle bağladı. Ellerinde 'Aylin Yılmaz baban seni arıyor', 'Wanted. Yerini bildirene 100 bin dolar ödül', 'Kızım nerede? My daughter needs me (Kızımın bana ihtiyacı var)' ve 'Where are you Aylin Yılmaz (Neredesin Aylin Yılmaz)' yazılı pankartlar tutan Yılmaz, kendini izleyen yabancı turistlere kırmızı gül dağıttı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in kendisi ile çok ilgilendiğini belirten Yılmaz, "Bakanlıktan gelen müfettişler sorunumu çözmedi. Ancak ABD'de dava açabileceğimi söylediler. Kızımın bulunması için Amerikalı yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Yaklaşık iki saat sonra polisin çağırdığı itfaiye ekibi, bugüne kadar benzer şekilde birçok kez sesini duyurmaya çalışan Yılmaz'ı ağaca bağlayan zincirleri keserek eylemine son verdirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber