Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Karabük, Amasya ve Tokat çevrelerinde etkili olacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Karabük, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

*Orta Karadeniz'e şiddetli yağış uyarısı

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, Doğu Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Antalya Körfezi, Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Karabük, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber