Yargıtay'a 30 güvenlik elemanı kadrosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2006 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanlığı görevlilerinin, binaların ve dosyaların korunması amacıyla Yargıtay'a 30 güvenlik mensubu kadrosu verilmesini öngören tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Tasarı hakkında komisyona bilgi veren Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Yargıtay'ın önemli davalara baktığını, gerek yargı, gerekse kişiler bakımından önemli ve gizli olabilecek bilgi ve belgelerin Yargıtay'da bulunduğunu ve bunların korunmalarının önemli olduğunu söyledi. Yargı'daki sorunların büyük bölümünün yeni düzenlemelerdeki uygulama farklılıklarının eğitim eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen Çiçek, "Bizim bir süredir yaptıklarımız zaten yargı reformudur. Çağdaş yasaların çıkarılmasıdır ve en çok yasa çıkaran Bakanlık Adalet Bakanlığı'dır" dedi.

Bu tür düzenlemelerin uygulanmasında farklılığın ve sorunun eğitim eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen Çiçek, Bakanlık olarak yurtdışı bağlantısı en az olan, yabancı dil bilgisi sınırlı olan personele sahip olduklarını ve bunların giderilmesi için son zamanlarda en büyük eğitim semineri yapan Bakanlık olduklarını söyledi. Görüşmelerden sonra yürürlük ve yürütme dahil 3 maddeden oluşan tasarı, komisyonda kabul edildi.

Tasarı önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber