Gezi'nin güvenlik raporu

ÜÇ haftadır süren Gezi protestolarını Emniyet masaya yatırdı. İstihbarat birimleri olayların röntgenini çekti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi'nin güvenlik raporu

ÖZKAN TAMİRAK

¦ Gözaltına alınmaları kamuoyunda infial yaratan beyaz önlüklülerden üçünün doktor olmadığı ortaya çıktı. Hırsızlık, cinayet ve terör örgütü üyeliğinden sabıkaları var. Emniyetin birimlerinin analizine göre bu kişiler oraya hırsızlık için geldi.

¦ Ancak diş hekimi Murat T. ile doktorlar Alper G., Kadir K. ve Mert A. gösterilerle ilgili olarak gözaltında tutuluyor.

¦ Beşiktaş'taki Başbakanlık Ofisi önünden polisle çatışan kişilerin Çarşı ve Deplasman Kartalları adlı grup üyelerinde oluştuğu tespit edildi. Emniyet devreye spor polislerini soktu. Uzman polisler 3 büyüklerin taraftar gruplarıyla temasa geçti, 'Polisle çatışmayın, çatışanlardan uzak durun, çekilin, Başbakanlık Ofisi'ne yaklaşmayın' uyarısı yaptılar.

¦ Çarşı'nın ve diğer taraftar gruplarının büyük bölümü bu çağrıya uydu, sokaklardan çekildi. Eylemleri yönlendirmeye devam ettiği iddiasıyla 11 grup üyesi ise gözaltına alındı.

¦ Emniyetin bu arada yaklaşık 2 yıldır taraftar gruplarını yakın takibe aldı. Taraftar gruplarının şiddet eğilimli gençlerin buluşma noktası haline geldiğini tespit etti. Bununla ilgili özel bir çalışma yürütülüyor.

¦ Yapılan çalışma sonunda Gezi'nin çıkışı itibarıyla hiçbir şekilde organize değil. Daha sonra illegal örgütler giderek artan biçimde devreye girdiler.

¦ Gezi eylemlerinde yabancı unsurların aktif rolü tespit edilemedi.

¦ MHP'liler eylemlerde yoktu. Genel Merkez'in açıklamasıı etkili oldu.

¦ Yeni gözaltılar olabilir.

¦ Eylemlerin sürebileceği değerlendiriliyor.

¦ 5 milyonun üzerindeki tweet mesajı içinden polis kışkırtıcı, halkı galeyana getirici ve örgüt bağlantılı dezenformasyon yaratanları inceliyor.

¦ Gezi parkı içerisine örgüt üyesi bazı kişilerin sızdığı belirlendi. Çok sayıda molotof ve havi fişek ele geçirildi.

Polis twitter'dan dezenformasyona bilgi belgeyle anında yanıt veecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber