Mardin'den gelen öğrenciler denizi ilk kez Gelibolu'da gördü

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine ve şehitliklere gezi amaçlı gelen Mardin'e bağlı Midyat Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri denizi görünce, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, ilk kez deniz gördüklerini söylediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'den gelen öğrenciler denizi ilk kez Gelibolu'da gördü

gezilerde bulunacak olan Midyat'lı kız öğrenciler, ilk ziyaretlerini Gelibolu belediye başkanı Mustafa Özacar'a yaptılar.

Doğu-Batı kültürünü kaynaştırma amaçlı düzenlenen gezide özellikle başarılı ve yoksul öğrencilerden oluşan grup, Belediye Başkanı Özacar'ı makamında ziyaret edip, kendisine çiçek sundular. Grubun kalabalık olması nedeniyle daha sonra tüm grubu meclis salonunda kabul eden belediye başkanı Özacar'a öğrencilerin sıcak tavırları dikkat çekti.

Belediye Başkanı Özacar, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Ziyarete gelen gruptan Mihriban Alkol(18) adlı öğrencinin "Denizi ilk defa gördük. Sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi. Özacar, konuşmasında, Gençlerin doğu-batı kültürünü özümsemelerini aradaki farkı öğrenmelerini, gençlerin önyargılarını kırmalarını ve bu sayede barışı, huzuru yakalayacaklarını ve problemlerin ortadan kalkacağını ifade ederken, denizi ilk kez gören öğrencilerden diğeri Gül Akçay ise, "Deniziniz çok güzel. Bu denizi nasıl değerlendiriyorsunuz" diye sordu. Bu soru üzerine Özacar, "Gelibolu yazın yazlıkçıların denize girdiği, eğlendiği turistik bir yer. Balıkçılık ta ilerlemiş durumda. Özellikle sardalye balığı konservesi, ızgarası ile de meşhur. Daha sonra Osmanlı'nın ilk Tersanesi burada kuruldu.1355 ten 1453 'e kadar ilk tersane burada açıldı" dedi.

Mihriban Alkol, "Böyle güzel bir yerde yaşamak isterim. Beni bıraksalar burada kalırdım. 18 Yaşındayım. Midyat ve Mardin dışına ilk kez çıkıyorum. Arkadaşlarımın çoğu da benim durumumda. ve ben 18 yaşında ilk kez denizi görüyorum. Biz sahilde fotoğraf çektirirken, küçük çocuklar denize giriyorlardı. Bir an suyu avuçlamak geldi içimden. Buraya gelirken, heyecanlı ve tedirgindim. Bu tedirginliğim bize gösterilen sıcak ve samimi ilgiyle dağıldı. Heyecanım devam ediyor. Çünkü bu güzel toprakları bize emanet eden binlerce şehidin yattığı kutsal toprakları göreceğim" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber