Ereğli'de gergin gece

Taksim Gezi Parkı'na polis müdahalesini protesto eden grup, Atatürk Anıtı'nda karşı karşıya geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ereğli'de gergin gece

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde hükümete destek için yürüyen grup ile Taksim Gezi Parkı'na polis müdahalesini protesto eden grup, Atatürk Anıtı'nda karşı karşıya geldi. İki grup arasındaki tartışmanın büyümesini araya giren polis önledi.

İlçe merkezinde Gençlik Platformu adı altında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerindeki dövizler, Türk bayrakları ve Atatürk posterinin yanında, 'Dik dur eğilme, Ereğli seninle', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları ile Atatürk Anıtı'na yürüdü. Anıt önünde sloganlarla hükümete desteklerini sürdüren kalabalığa, Taksim Gezi Parkı'ya yönelik polis müdahalesi ve sonrasında yaşananlara karşı düzenlenecek protesto yürüyüşü için toplanma noktasına giderken yanlarından geçen yaklaşık 15 kişilik grup tepki gösterdi. Gezi eylemcileri arasındaki bir kadın ile karşı gruptakiler arasında tartışma çıktı. Polisin müdahalesiyle tartışma büyümeden önlendi. Polis tarafından anıt önünden uzaklaştırılan Gezi eylemcileri, 'Hepimiz Atatürk'ün çocuklarıyız' sloganı attı.

Yaşanan tartışmanın ardından Ahsen Yazıcı, Gençlik Platformu adına açıklama yaptı. Yazıcı, yaklaşık 20 gündür süren Gezi Parkı protestolarına kimsenin müdahale etmediğini, ancak kendilerine provokasyon yapıldığını söyledi. Grup, açıklamanın ardından sloganlarla hükümete desteklerin sürdürdü. Bu arada ilçe merkezinde toplanan yaklaşık 100 kişilik Gezi Parkı eylemcisi de yürümeye başladı. Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen kalabalık, sloganlarla Gezi Parkı'ya yönelik polis müdahalesini ve sonrasında yaşananları protesto etti. Hükümet lehine gösteri yapan grubun bulunduğu Atatürk Anıtı'nın önünden sloganlarla geçen Gezi eylemcileri, Sahil Bandı'na doğru yürüyerek tepkilerini sürdürdü. Çevresinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Atatürk Anıtı'ndaki grup ise İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber