Sıcak havalar geliyor - Haritalı

Hava sıcaklığı İç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcak havalar geliyor - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars, Erzurum'un güney ve doğusu ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars, Erzurum'un güney ve doğusu ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; iç ve batı bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber