Hafta sonu don ve buzlanmaya dikkat

Haber Giriş : 27 Ocak 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'u günlerdir etkisi altında tutan kar yağışı ve poyrazın bugün etkisini azaltacağını belirten uzmanlar, haftasonu don ve buzlanma uyarısında bulundular.
Sabah saatlerinde İstanbul trafiğinde yoğunluk dikkat çekti. Bugün deniz ulaşımında herhangi bir aksama olmadı. Yetkililer buzlanmaya dikkat çekerek sürücülerin özellikle viyadüklerde dikkatli olmalarını öneriyorlar.

Haftasonu İstanbul başta olmak üzere Türkiye ayazın etkisinde kalacak. Özellikle sabah ve akşam saatleri buzlanma için tehlikeli olarak nitelendiriliyor. Yağışlar bugün Marmara'da etkisini tümüyle yitiriyor. Sıcaklıklar ise geceleri kar yağışlı günlerin de altına düşecek. Ankara'da hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Soğuk hava nedeniyle yerden karın kolay kolay kalkmayacağı de belirtiliyor. Gündüz saatlerinde zaman zaman belirecek güneş ile biraz eriyecek karın akşam saatlerindeki soğuma ile buza ve siyah buza dönüşme ihtimali bulunuyor.

Olumsuz hava şartları nedeniyle geçen pazartesi gününden itibaren alarm durumuna geçen ekiplerin kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdü. Sabah şiddetini artıran kar yağışına rağmen ana arterlerde bir problem görülmezken, ara sokaklarda sıkıntılar yaşandı.

Deniz ve hava ulaşımını olumsuz yönde etkileyen kar yağışı nedeniyle bazı seferler yapılamazken, bazı seferlerde de aksamalar yaşandı. Aksayan deniz ulaşımına takviye olarak İETT tarafından ek seferler düzenlendi.

Tramvay hattı ve Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında da raylarda buzlanmayı önlemek için 4 vagon sabaha kadar sefer yaptı. Sirkeci-Halkalı arasında 20 dakikada bir yapılan banliyö treni seferleri de, gecikmeli olarak 30-40 dakikada bir gerçekleştirilebildi.

O-3 Otoyolu'nun Selimpaşa-Kınalı-Lüleburgaz kesimi ile Silivri-Kınalı arası trafiğe kapalı tutulurken, D-100 Karayolu'nda sorun yaşanmadı. Silivri'ye bağlı 10 köy yolu ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

İstanbul Devlet Tiyatroları (İDT) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın temsilleri de olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber