Verdiği rüşveti belgeledi

Haber Giriş : 27 Ocak 2006 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da rüşvet aldığı iddia edilen TEDAŞ'ın anlaşmalı şirketi MARSAŞ'ta görevli Bayram K. tutuklandı. Rüşvet verdiği anı gizli kamera ile görüntüleyen Mehmet İncedal'a da dava açıldı.

Adana'da bir abonenin elektriğini kesmemek için 170 YTL rüşvet aldığı iddia edilen TEDAŞ'ın anlaşmalı olduğu taşeron şirket MARSAŞ'ta görevli Bayram K. (34) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cumhuriyet Savcısı, görevli Bayram K. hakkında 12 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı. Savcı olayı kameraya kaydedip polise bildiren Mehmet İncedal hakkında da dava açtı ancak, etkin pişmanlık koşulları oluştuğundan ceza verilmemesini talep etti. Dava önümüzdeki günlerde görülecek. Adana'da internet cafe işleten Mehmet İncedal'ın babası Ahmet İncedal, oğlundan habersiz, kendi üzerine kayıtlı olan sayacın kapatılması için TEDAŞ'a başvurdu. İddiaya göre bu iş için görevlendirilen Bayram K., işyerine giderek Mehmet İncedal'dan sayacın kapatılmaması karşılığında rüşvet istedi. Önce 30 YTL verdiğini iddia eden İncedal, görevlinin ertesi gün tekrar gelmesi üzerine gizlediği kamerayla görevliye 140 YTL verdiği anı görüntüledi.

PARAYI GERİ BIRAKTI
İncedal'ın dışarı çıkan görevliyi geri çağırıp, "Bizden rüşvet alırken seni kameraya çektim" demesi üzerine Bayram K. 170 YTL'yi bırakıp gitti. Mehmet İncedal polise giderek şikayetçi oldu. Babasının elektrik sayacının kesilmesi için TEDAŞ'a başvurduğundan haberi olmadığını söyleyen Mehmet İncedal, görevlinin önce borçlu oldukları parayı istediğini sanarak 30 YTL verdiğini, ertesi gün tekrar gelince rüşvet istediğini anladığını söyledi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber