Genç kalemler öykülerle yarışacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öykücülüğün genç nesil tarafından sürdürülmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenecek olan Genç Kalemler Öykü Yarışması'na Bartın'dan da yüksek katılım beklenildiği öğrenildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genç kalemler öykülerle yarışacak

Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilecek olan yarışmada, edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırılması, kültürel ve tarihi değerlerin gençler tarafından yazılı hale getirilmesi ve öykücülüğün genç nesil tarafından sürdürülmesi ve geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Söz konusu yarışmanın empati, hoşgörü, şükür, gelenekler, komşuluk ve vefa konu başlıkları altında ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler ve 14-19 yaş arası (19 dahil) öyküye ilgi duyan bütün gençler ile 20-29 yaş arası gençler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirileceği belirtilirken her bir kategoride birinciye 10, ikinciye 6, üçüncüye 3 cumhuriyet altını verileceği açıklandı.

Her kategoride mansiyon ödülü almaya hak kazanan beşer eserin 1 cumhuriyet altını ile ödüllendirileceği yarışmanın son başvuru tarihi ise 22 Kasım 2013 olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber