Çocuklarının tedavisi için uyuşturucu kuryesi olmuşlar

Van'dan 7.5 kilo eroini bellerine sarıp kendilerine hamile görünümü vererek İstanbul'a götürürken yakalanan uyuşturucu kuryesi 2 kadının 22.5'ar yıl hapisleri isteniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklarının tedavisi için uyuşturucu kuryesi olmuşlar

Van'dan 7.5 kilo eroini bellerine sarıp kendilerine hamile görünümü vererek İstanbul'a götürürken yakalanan uyuşturucu kuryesi 2 kadının 22.5'ar yıl hapisleri isteniyor. Kadınlar çocuklarının tedavisi için uyuşturucu kuryeliği yaptıklarını söyledi.

Van'dan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsündeki 2 kadında eroin olduğu ihbar edildi. Narkotik polisleri, takip ettikleri otobüsü 5 Nisan'da Adana Otogarı'na girince durdurdu. Yolcular aşağıya indirilmeden arama yapıldı. Dedektör köpekleri Maya ve Pako, 47 ve 48 numaralı koltuklarda oturan kucaklarında 2 yaşlarında çocuklar bulunan Fazile Taş ve Hediye Fidan'a tepki verdi. Kadın polisler, 2 kadının üzerinde arama yapınca şok oldu. Her iki kadının da karın, bel bölgeleri ile iç çamaşırlarına gizlenmiş toplam 7 kilo 520 gram eroin bulundu. Eroinlerin dış kısmına köpeklerin koku almaması için kara biber konulup tülbentle sarıldığı görüldü.

Bellerine sardıkları eroinle kendilerine hamile süsü vererek uyuşturucu kuryeliği yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 2 kadın Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Eşinin yurtdışında olduğunu söyleyen Fazile Taş, "Çocuğumu tedavi için İstanbul'a götürecektim. Mustafa adlı biri paketleri İstanbul'a götürürsem para vereceğini söyledi. Bu yüzden kabul ettim" dedi.

Hediye Fidan da, eşinin işsiz olduğunu belirterek, "Maddi durumumuz kötüydü. Çocuğumu tedavi ettirmek için Van'a gitmiştim. Orada İranlı Mustafa bana paketleri 600 lira karşılığında İstanbul'a götürmemi istedi. Paketleri otelde belime sardım. Fazilet ile otogarda karşılaştık" diyerek kendini savundu.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksik belgelerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber