Kişi başı 5 bin Euro'ya umuda yolculuk

Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinin yanı sıra, Aydın'ın Didim İlçesi, Çanakkale, İzmir ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda insan kaçakçılığı yapan 23 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kişi başı 5 bin Euro'ya umuda yolculuk

Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinin yanı sıra, Aydın'ın Didim İlçesi, Çanakkale, İzmir ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda insan kaçakçılığı yapan 23 kişi gözaltına alındı. 9 aylık çalışma sırasında daha önce 7 kişinin tutuklandığı operasyonda, insan tacirlerinin kaçaklarla kişi başına 5 bin Euro'ya anlaştığı öğrenildi.

Bölgede artan göçmen kaçakçılığı olayları üzerine 9 ay önce harekete geçen Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları takip ve araştırmaların ardından operasyon başlattı. Bodrum İlçesi'nde istihbari çalışmalarda H.S.?nin liderliğinde göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisi alınması üzerine suç organizasyonunun tespit ve deşifre edilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğunda çalışma başlatıldı. Değişik sahil kesimlerinde suç organizasyonunun 17 ayrı eylem gerçekleştirdiği tespit edildi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla göçmen sevkinde kullanıldığı tespit edilen 12 sürat teknesi, 2 minibüs, 1 motosiklet ele geçirilirken, 250 kaçak yakalandı.

Bu süreçte yakalanan organizatörlerden örgüt yöneticisi ve üyesi olan A.B., Y.A., A.K., A.T., H.A., M.E. ve H.C. isimli 7 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında son olarak geçen 18 Haziran'da Aydın Didim, Çanakkale, İstanbul, İzmir ile Bodrum ve Fethiye'de düzenlenen eşzamanlı baskınlarla 23 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 5'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltındeki 18 kişi, 'örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak' suçundan bugün Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi. İnsan tacirlerinin kaçaklarla kişi başına 5 bin Euro'ya anlaştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber